Infoavond | Wat te doen bij een nucleair ongeval?

Publicatiedatum: 06 apr 2018

Naar aanleiding van de herziening van het nucleaire noodplan en de predistributie van jodiumtabletten, lanceerde het Crisiscentrum, in samenwerking met de FOD Volksgezondheid, het FAGG, het FANC en het FAVV, op 6 maart de informatiecampagne ‘Weet jij wat te doen bij een nucleair ongeval?’

Deze campagne wil de burger informeren over het nucleaire risico, de acties van de overheid en de juiste beschermingsmaatregel bij een nucleair ongeval. Eén van de belangrijke boodschappen uit de campagne is dat schuilen de beste manier is om jezelf te beschermen bij een radioactieve uitstoot. Ten tweede, en enkel op uitdrukkelijke aanbeveling van de overheid, kan de inname van stabiel jodium ook aangewezen zijn.

Deze campagne zal ongetwijfeld veel vragen oproepen bij jou. Daarom wil de overheid je graag uitnodigen op een informatiesessie in Mol op dinsdag 8 mei om 20.00u. Op deze sessie krijg je de kans om al je vragen rechtstreeks te stellen aan onze experts. De infosessie gaat door in de podiumzaal van Cultuurcentrum ’t Getouw, Molenhoekstraat 2, 2400 Mol.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact