Inschrijvingsbewijs voertuigen

Publicatiedatum: 27 apr 2017

Bij de inschrijving van elk voertuig en voor elke toegekende kentekenplaat, reikt de DIV een inschrijvingsbewijs (CIM) uit. Het CIM bewijst dat het voertuig in België werd ingeschreven. Het inschrijvingsbewijs bestaat uit twee delen. Het deel ‘voertuig’ moet steeds in het voertuig worden bewaard wanneer het op de openbare weg rijdt, stilstaat of geparkeerd wordt.

De DIV heeft vastgesteld dat ongeveer 10 000 inschrijvingsbewijzen die via bpost verzonden werden, niet door de eigenaars in ontvangst werden genomen. Dit wil zeggen dat een groot aantal voertuigeigenaars niet over het goede inschrijvingsbewijs beschikken of gewoon zonder inschrijvingsbewijs rijden, wat niet mag!

Wie zijn inschrijvingsbewijs via bpost niet heeft ontvangen, wordt dringend verzocht contact op te nemen met de DIV op het volgende e-mailadres retour.div@mobilit.fgov.be.

Gelieve duidelijk het kentekennummer te vermelden en hoe het inschrijvingsbewijs moet worden bezorgd (verzending per post aan het adres van de eigenaar) of in ontvangst zal worden genomen (afhaling aan de loketten in Brussel of in een antenne).

Foto: Politie Gent

Publicatiedatum: 27 april 2017


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact