Horeca, winkels en andere middenstanders

Winkels

Alle winkels zijn geopend. Je bent verplicht een mondmasker te dragen in de winkel.

Horeca

In de horeca moet er altijd een veiligheidsafstand van 1,5 meter zijn tussen groepen. Dit betekent dat tafels meer dan 1,5 meter uit elkaar moeten staan tenzij de gezelschappen van elkaar gescheiden zijn met een plexiglazen wand of een gelijkwaardig alternatief, met een minimale hoogte van 1,8 meter.

Je mag enkel met leden van je gezin of met een groep van maximaal vier personen uit jouw bubbel (inclusief jezelf) naar een horecazaak. Je blijft aan je eigen tafel zitten. Als je naar het toilet gaat, doe je een mondmasker aan.

Alle zaken kunnen openblijven tot 23.00 uur. Nachtwinkels mogen openblijven tot 22.00 uur. Speelhallen en casino’s mogen geopend zijn tot 1.00 uur. Het nachtleven (discotheken, nachtclubs en fuiven) blijft verboden tot eind augustus.

Contactberoepen

Schoonheidssalons, niet-medische pedicure zaken, nagelsalons, kapperszaken en barbiers, tatoeage- en piercingsalons moeten werken op afspraak, een mondmasker of mondneusbescherming dragen (personeel en klanten) en ze moeten de veiligheidsafstand tussen de klanten respecteren.

Steunmaatregelen

De overheid voorziet extra steunmaatregelen voor Vlaamse ondernemingen. Hier vind je alle info over deze maatregelen.

Vragen?

Heb je vragen of wens je meer informatie? Contacteer onze ambtenaar lokale economie via martine.lauwen@herenthout.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact