Richtlijnen voor mogelijke patiënten

Hieronder volgen richtlijnen voor zowel de risicogroepen als niet-risicogroepen met griepsymptomen.

“Ik vertoon lichte griepsymptomen, behoor niet tot de risicogroep en ben in de mogelijkheid gewoon volledig thuis te blijven.”

Het is niet noodzakelijk om onmiddellijk jouw huisarts, de huisartsenwachtpost of het ziekenhuis te bellen als je je niet goed voelt. Corona is een griepachtig virus dat gewoon uitgeziekt moet worden. Als je in goede gezondheid bent of niet tot de risicogroep behoort (chronisch zieken en ouderen), dan hoef je je niet onmiddellijk zorgen te maken. Gewoon thuisblijven en uitzieken is dan de oplossing. Hou afstand van anderen.

“Ik vertoon lichte griepsymptomen, behoor niet tot de risicogroep maar ben nog aan het werk.”

In dat geval bel je wel je huisarts op. Er vindt een telefonische consultatie plaats waarbij de klachten en risicofactoren onderzocht worden. De huisarts kan vervolgens beslissen om op basis van de teleconsultatie een doktersattest te verlenen waarbij je aangeraden wordt om de woning niet te verlaten om reden van vermoedelijke COVID-19 besmetting. Dit doktersattest kan door de huisarts via mail bezorgd worden of het kan ook door gezonde familieleden/kennissen afgehaald worden. Het is ook mogelijk dat de huisarts een klinisch onderzoek moet voorzien. Je huisarts spreekt dan verder met jou af op welke manier dit kan plaatsvinden.

“Ik behoor tot de risicogroep en vertoon griepsymptomen.” of “Mijn klachten nemen ernstig toe.”

Indien je tot de risicogroep behoort of je klachten nemen ernstig toe (bijvoorbeeld ademhalingsproblemen, hoge koorts), bel je in elk geval wel jouw huisarts of de huisartsenwachtpost op. Samen bekijken jullie welke maatregelen ondernomen moeten worden.

Tot de risicogroep behoren personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, personen met een verzwakt immuunsysteem …

Download hier het document met extra tips.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact