Oekraïne

Hulp bieden aan Oekraïne?

Momenteel zijn er verschillende initiatieven ontstaan om hulp en steun te bieden aan Oekraïne en zijn vluchtelingen. Als gemeente proberen wij deze acties te coördineren en verder op te volgen.

Opvang Oekraïnse vluchtelingen

Heb jij plaats vrij om tijdelijk opvang te bieden aan Oekraïense vluchtelingen? Vul dan dit formulier in. Zo kunnen we deze gegevens in onze gemeente inventariseren. Wie zich aanmeldt met een beschikbare opvangplaats, zal later gecontacteerd worden voor verdere afspraken.

Vang jij al Oekraïnse vluchtelingen op maar heb je dit nog niet laten weten aan onze gemeente? Richt je dan zo snel mogelijk tot de sociale dienst zodat je de nodige info krijgt over de te volgen procedure. We bekijken samen welke omkadering en ondersteuning aangeboden kan worden.

Tolken

Spreek jij Oekraïens of Russisch? Neem dan contact op met het lokaal bestuur, we kunnen je hulp goed gebruiken.

Je treedt op als tolk voor Oekraïense gezinnen, zodat de communicatie met gemeentelijke diensten vlot kan verlopen. Je zorgt er samen met ons voor dat de gezinnen warm onthaald worden. Daarnaast tolk je bij de ontmoeting met de gastgezinnen en bij terugkom-momenten.

Meer info.

Spullen schenken

Heb jij spullen in de aanbieding voor Oekraïnse vluchtelingen? Vul dan dit formulier in.

Opgelet: we vragen om deze spullen niet meteen naar het gemeentehuis te brengen! De sociale dienst zal jou contacteren wanneer ze deze spullen effectief kunnen gebruiken en kunnen komen ophalen.


© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact