Tegeltuintjes

Een tegeltuin is een smalle groene strook aan de straatkant, onmiddellijk tegen een gevel. De tuintjes zijn gemakkelijk te installeren, nemen weinig plaats in en vereisen weinig onderhoud. Bovendien vormen ze een meerwaarde voor de buurt.

Wens jij een tegeltuintje aan te leggen, kijk in het reglement of je in aanmerking komt en doe dan een aanvraag bij de milieudienst of via het formulier.

Je kan een aanvraag indienen via het online formulier.

Na goedkeuring zal de technische dienst de nodige werken aan het openbaar domein uitvoeren. Het aanplanten en onderhouden gebeurt door de eigenaar op eigen kosten. Niet onderhouden of niet correct aangelegde tegeltuintjes worden verwijderd om burgers te stimuleren hun tuintje te blijven onderhouden.

Plantenkeuze

Een goede plantenkeuze is zeer belangrijk. Stem je keuze af op de ruimte die de plant heeft om te groeien, je eigen onderhoudswensen en de tijd dat de zon op je gevel staat.

Heel wat gemeenten en organisaties hebben reeds de nodige informatie verzameld en een mooi overzicht gemaakt van mogelijke planten en hun eigenschappen. Je kan dit overzicht opvragen bij de milieudienst.

Meer info via milieudienst@herenthout.be


© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact