Is je onderneming klaar in geval van een incident?

Publicatiedatum: 21 jan 2021

De Federale Overheidsdienst Economie lanceert de Digital Reaction Plan campagne. Ze ondersteunen je bedrijf bij een incident of ramp en helpen om de continuïteit van je activiteiten en het behoud van je infrastructuur te garanderen.

Overstroming, brand, stroomuitval, cyberaanval … incidenten of rampen hebben grote gevolgen voor de continuïteit van je bedrijfsactiviteiten en vooral voor de IT-infrastructuur en -procedures.

De gezondheidscrisis heeft het belang van efficiëntie, veilige en vooral continue IT- en digitale infrastructuur en diensten onderstreept. Door de crisis moesten heel wat ondernemingen ook in allerijl in actie schieten, bijvoorbeeld om hun werknemers op afstand te laten werken via telewerk. Niet iedereen beschikt echter over voldoende kennis of knowhow om in te spelen op dergelijke onvoorziene omstandigheden.

Daarom heeft de FOD Financiën de campagne Digital Reaction Plan gelanceerd. De bedoeling is om je bedrijf of onderneming te helpen anticiperen op alle types van incidenten die je bedrijfscontinuïteit ernstig in het gedrang kunnen brengen.

Dankzij het Digital Reaction Plan kan je bedrijf online en volledig gratis een gepersonaliseerde ‘quickscan’ uitvoeren. Op die manier kom jij te weten hoe goed je voorbereid bent op verschillende incidenten.

Een reeks voorbeelden, modeldocumenten en adviezen zijn beschikbaar die je toelaten om:

  • risico’s te identificeren, analyseren, beoordelen en aan te pakken;
  • een bedrijfscontinuïteitsplan voor de activiteiten van je onderneming op te stellen;
  • incidenten te beheren;
  • doelgericht te communiceren.

Ontdek de risico’s van jouw onderneming … en anticipeer erop! Lees er alles over op de website van het Digital Reaction Plan.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact