Is jouw woning winterklaar?

Publicatiedatum: 02 dec 2016

Een centraal verwarmingstoestel in perfecte staat is veilig, zuinig en milieuvriendelijk. Daarom moet de eigenaar of gebruiker van vrijwel elk centraal verwarmingstoestel een keuring voor eerste ingebruikname, een periodiek onderhoud en een regelmatige verwarmingsaudit laten uitvoeren door een erkende technicus.

Om deze drie verplichtingen in de kijker te zetten, biedt het Departement LNE op www.veiligverwarmen.be verschillende instrumenten aan:

Verwarmingswegwijzer: krijg met deze webtoepassing in enkele stappen een gepersonaliseerd overzicht van jouw verplichtingen. De verwarmingswegwijzer kan eenvoudig geïntegreerd worden op de eigen website.

Onderhoudsfiche: met deze sticker op de ketel kan door de erkende technicus eenvoudig worden bijgehouden wanneer bijvoorbeeld het volgende onderhoud uitgevoerd moet worden.

Folder ‘Is jouw verwarming klaar voor de winter?’ en publireportage ‘Veilig en zuinig je huis verwarmen’: een eenvoudig overzicht van de verschillende verplichtingen voor de eigenaars en gebruikers van centrale verwarmingsinstallaties.

Interactieve kaart: vind een erkende technicus in jouw buurt.

Vragen over veilig verwarmen? Kijk op www.veiligverwarmen.be of contacteer erkenningen@lne.vlaanderen.be.
Vragen over binnen (hout)stoken? Kijk op www.stookslim.be of contacteer milieu.gezondheid@lne.vlaanderen.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact