Jeugdboeken in de valies

Publicatiedatum: 11 okt 2017

Tijdens de zomervakantie konden de leerkrachten van het Herenthoutse lager en kleuteronderwijs in de bib voor het 4e jaar op rij intekenen op een inspiratiepakket met recente jeugdboeken uit de campagne ‘Jeugdboeken in je valies’. De boeken sloten aan bij de leeftijdsgroep waarmee zij werken. Tegelijk kregen zij de opdracht om zichzelf tijdens hun vakantie te (laten) fotograferen met één of meer van die boeken. De actie was een succes want in totaal tekenden 25 leerkrachten in voor het pakket.

De resultaten van de fotocampagne worden de komende weken samen met de gekozen boeken getoond in de bib om nieuwe klasgenootjes aan te zetten tot het lezen van recente boeken uit de bib.

Op dinsdagavond 10 oktober 2017 werd in de bib een geschenkbon verloot tussen de deelnemende leerkrachten. Juf Ingrid Tops van het 4e leerjaar van Klim-Op mocht de bon ontvangen uit de handen van burgemeester Patrick Heremans. Deze ijverige juf bezorgde de bib een vakantiefoto met ‘Bruno wordt een superheld’ van Hakon Ovreas, een boek over vriendschap en moed dat werd bekroond als beste Noorse boek van het jaar.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact