Kappers- en wellnesszaken gezocht voor screening energieverbruik

Publicatiedatum: 10 jan 2019

Voor het vierde jaar op rij voeren de studenten energietechnologie aan Thomas More Kempen energiescreenings uit bij handelszaken. Dit jaar ligt de focus op kappers-en wellnesszaken. Doel van het project is om met de studenten het energieverbruik van deze handelszaken in kaart te brengen en aanbevelingen te doen om hun energiefactuur te doen dalen. Daarmee ondersteunen de studenten de doelstelling van Kempen2020, het engagement van 29 Kempense gemeenten om 20% CO2 te besparen tegen 2020.

Tiemen Thijssen, docent bij Thomas More: “We kiezen dit jaar heel specifiek voor kappers en wellnesszaken. De klant wil een hoog comfortgevoel bij deze zaken. Deze eis gaat gepaard met hoge energiekosten. Onze studenten moeten ervoor zorgen dat er niet aan comfort wordt ingeboet, maar dat de handelaars toch een mooie energiebesparing kunnen realiseren. Een hele uitdaging dus!”

In de eerste fase van het project worden er kappers-en wellnesszaken uit de regio Kempen gezocht om deel te nemen aan het project. Geselecteerde handelszaken worden persoonlijk op de hoogte gebracht. In een tweede fase voeren teams van vier studenten energiescans uit in de geselecteerde kappers-en wellnesszaken. De resultaten van deze scans worden geanalyseerd en vergeleken met gelijkaardige handelszaken. Deelnemers krijgen vervolgens advies en worden begeleid om hun energieverbruik te doen dalen. De resultaten van het project worden eind mei voorgesteld op een evenement met alle betrokken partners. Het project loopt van 27 februari tot 22 mei 2019.

Spreekt dit project jou aan? Heb je een kappers- of wellnesszaak en wil je graag jouw energieverbruik eens grondig onder de loep nemen? Geïnteresseerde handelszaken kunnen zich aanmelden tot 6 februari 2019 via www.kempen2020.be/energiestudie.

Voor meer informatie over het project en voorwaarden om deel te nemen kan je eveneens terecht op bovenstaande website.

Heb je nog vragen?

Tiemen Thijssen, tiemen.thijssen@thomasmore.be, T 014 56 23 10
Ellen Leys, ellen.leys@iok.be, T 014 56 45 15


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact