Kempens Erfgoed: de online erfgoeddatabank in nieuwe stijl

Publicatiedatum: 04 feb 2021

Op zoek naar archiefbeelden uit onze gemeente? De drie Kempense erfgoedcellen (Kempens Karakter, k.ERF en Erfgoed Noorderkempen) en hun partners lanceren een nieuw online erfgoedportaal waar zoveel mogelijk erfgoedinformatie uit en over de Antwerpse Kempen op één plek te vinden is.

De website van Kempens Erfgoed is het eerste erfgoedportaal in Vlaanderen dat zoveel verschillende databanken bundelt op een platform. Als je vandaag online informatie over erfgoed wil zoeken, krijg je een veelvoud aan beelden, data, databanken … Het ene stukje informatie staat in de databank van een museum, een ander in een krantenbank en nog een derde en vierde stuk vind je terug in een hoekje van de website van een stadsarchief of op een beeldbank van een heemkundige kring. Met wat geluk kan de zoekrobot alles vindbaar en doorzoekbaar maken voor jou, maar er is geen garantie dat je zult vinden wat je zoekt.

Het Kempens Erfgoedportaal brengt hier verandering in door de voormalige erfgoedbanken Kempense Krantenbank, Erfgoedbank Noorderkempen en Kempens Erfgoed te bundelen op www.kempenserfgoed.be. Dit alles samen is goed voor maar liefst 80.000 beelden en 90.000 kranten.

Het nieuwe portaal is er voor iedereen. Wil je grasduinen in de geschiedenis van je dorp, stad of familie? Op het Kempens Erfgoedportaal vind je een schat aan beeld- of archiefmateriaal.  Zoeken via kaart of collectie maakt het eenvoudig voor de bezoeker. Bovendien zal het erfgoedportaal ook online expo’s tonen die regelmatig veranderen. Erfgoed is zo toegankelijk en dichtbij.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact