Kempense ondernemers ruimen zwerfvuil op

Publicatiedatum: 29 jan 2020
Zwerfvuilactie

Op donderdag 23 april ruimen de Kempense ondernemers voor de vijfde keer zwerfvuil op. Op een 30-tal bedrijventerreinen, waaronder dat van Herenthout, steken ondernemers samen met hun personeel de handen uit de mouwen om een krachtig signaal tegen zwerfvuil te geven. Inschrijven kan nog tot 14 februari 2020 via www.iok.be/zwerfvuil.

Een krachtig maar ook positief signaal tegen zwerfvuil

Zwerfvuil is een doorn in het oog van de meeste mensen. Zwerfvuil tast de uitstraling van een omgeving aan. Ook de kwaliteit van bedrijventerreinen wordt ondermijnd door zwerfvuil.

De kosten voor de strijd tegen zwerfvuil in Vlaanderen lopen jaarlijks op tot 155 miljoen euro of 25 euro per Vlaming. Elk jaar wordt er zo’n 2,9 kilogram per inwoner opgeruimd. Het engagement van ondernemers is een belangrijk en krachtig signaal tegen zwerfvuil.

Met de opruimactie willen we uiteraard nettere bedrijventerreinen bekomen, maar vooral meer betrokkenheid creëren. Door zelf de handen uit de mouwen te steken, verhoogt het gevoel van verantwoordelijkheid van de medewerkers.

Zwerfvuil bestaat voor een groot gedeelte uit verpakkingen. Daarom wordt er zowel restafval als PMD verzameld.
Na de actie worden de bermbordjes bij de deelnemende bedrijven geplaatst.  Hierop staat de boodschap: ‘Net opgeruimd, hou jij het proper? Bedankt, de Kempense ondernemers’. Zo blijft ook na de actie duidelijk dat de bedrijven zelf meewerken aan een afvalarme bedrijvenzone. Op die manier vragen ze respect voor hun inspanningen bij klanten, leveranciers en ook werknemers.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact