‘Kleine hapjes, grote stapjes’ wint KEI-Award

Publicatiedatum: 18 mrt 2019

Op vrijdag 15 maart 2019 werden in Turnhout de KEI-Awards uitgereikt als afsluiter van de tweede Week van de Keigezonde Kempen. De KEI-Awards zetten bijzondere initiatieven voor preventie en gezondheidspromotie bij jonge gezinnen in de kijker. De actie moest plaatsgevonden hebben tijdens de Week van de Keigezonde Kempen.

Iedereen erbij KEI-Award

De ‘iedereen erbij’ KEI is nieuw dit jaar en zet het meest toegankelijke evenement in de kijker. Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen willen we alle drempels wegwerken, iedereen bereiken en dat is de bedoeling van de ‘iedereen erbij’ KEI­ Award.

Deze nieuwe award gaat naar ‘Kleine hapjes, grote stapjes’. Tijdens de Week van de Keigezonde Kempen waren er gezinswandelingen in Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar. Tijdens de wandelingen maakte men kennis met duurzame en verantwoorde consumptie. De (h)eerlijke gezinswandelingen waren maximaal 5 kilometer lang en gingen langs rustige wegen.

Onderweg werd er een aantal keer halt gehouden bij een lokale handelaar die werkt met duurzame en verantwoorde producten. Er was ook een knutselworkshop van Trachique rond afval.

Het evenement werd opgezet aan de hand van de 7B’s van toegankelijkheid (betaalbaarheid, begrijpbaarheid, bereikbaarheid, bruikbaarheid, betrouwbaarheid, bekendheid, beschikbaarheid).

De organisatie betreft een unieke intergemeentelijke samenwerking met als doel verantwoorde consumptie en productie (en de daarbij horende lokale initiatieven) bekend te maken. Onbekend is onbemind. De actie was geïntegreerd en opgevat vanuit verschillende beleidsthema’s/SDG’s mobiliteit, duurzaamheid, milieu, welzijn en gezondheid, partnerschappen.

Mieke Tegenbos (Dienst Sport, Jeugd en Internationale Samenwerking Stad Herentals} en Kobe Vercauteren (Schepen Vrije Tijd Vorselaar) haalden de award persoonlijk op.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact