Koning Filip chat met vertegenwoordigers van samenwerkingsverband Neteland

Publicatiedatum: 22 apr 2020

Koning Filip heeft woensdagmiddag een teleconferentie gehad met enkele vertegenwoordigers van het samenwerkingsverband Neteland. De vorst luisterde aandachtig hoe de gemeenten Herentals, Herenthout, Grobbendonk, Olen en Vorselaar, de lokale politie en zorgverleners intensief samenwerken in de strijd tegen het coronavirus COVID-19. Koning Filip sprak met de burgemeesters, de noodplanningscoördinatoren, enkele communicatie-experten, een vertegenwoordiger van de algemeen directeurs, de lokale politie Neteland en met een afgevaardigde van de huisartsenkring. 

Tijdens de videochat ging het onder meer over de 800 vrijwilligers die zich via de gemeenten hebben aangemeld om bijvoorbeeld voor andere inwoners boodschappen te doen of om het Fysiek Triagecentrum Middenkempen of de huisartsenwachtpost administratief of telefonisch te ondersteunen. Ook de creatieve initiatieven die de gemeenten samen opzetten om het dagdagelijkse leven van hun inwoners aangenamer te maken, bleven niet onbekend. 

Daarnaast luisterde Koning Filip naar de aanpak van de huisartsen en de logistieke ondersteuning die Neteland in deze bijzondere tijden biedt aan de gezondheidszorg. Verder kwamen ook onder meer het handhavingsbeleid, de acties ter ondersteuning van de lokale economie, de gestroomlijnde communicatie en de aanpak om de essentiële lokale dienstverlening draaiende te houden aan bod. 

De vorst stak alle medewerkers van het samenwerkingsverband Neteland alvast een hart onder de riem. Hij was zeer onder de indruk van alle initiatieven en hoopte dat andere regio’s in ons land dit voorbeeld zullen volgen en zelf ook zulke samenwerkingsprojecten creëren. Het probleem mag wel mondiaal zijn, het antwoord is lokaal. 

De Koning toonde ook veel interesse in de aanpak omtrent kwetsbare gezinnen, vereenzaming, e-commerce, de vrijwilligerswerking en enkele creatieve projecten zoals de vrijetijdsbingo en het vervoer van de huisartsen met een oude ambulance. 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact