Koop een woonmeter en bespaar op je energiefactuur

Publicatiedatum: 15 nov 2018

Wat is een woonmeter?

De woonmeter (of thermohygrometer) is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk toestel dat de temperatuur en luchtvochtigheid in huis meet. Een te hoge luchtvochtigheid leidt tot hogere stookkosten. Vochtige lucht opwarmen kost immers meer energie dan het opwarmen van lucht met een goede luchtvochtigheid. En een hoge luchtvochtigheid werkt ook schimmelvorming en gezondheidsproblemen in de hand.

Ook een te hoge of te lage (bij afwezigheid) temperatuur geeft onnodige stookkosten. De temperatuurweergave van veel thermostaten is na enkele jaren gebruik niet meer nauwkeurig. De woonmeter geeft je een juiste inschatting in een oogwenk.

Een goed binnenklimaat kent dus vele voordelen. Bij elke woonmeter krijg je tips om tot de juiste luchtvochtigheid en temperaturen in huis te komen.

Aankoop

Voor de verlaagde prijs van 11 euro per stuk koop je een woonmeter aan het Loket Bouwen & Wonen in het gemeentehuis (Bouwelse Steenweg 8). De lage prijs van de woonmeters werd bekomen via een groepsaankoop. De verkoop van de woonmeters loopt van 15 november 2018 tot zolang de voorraad strekt. Heb je interesse? Kom dan snel langs want op is op!

Infoavond

Op donderdag 17 januari 2019 om 19.00 uur organiseert IOK een gratis infoavond rond het ‘Gebruik van woonmeters” in de gemeentelijke feestzaal (Bouwelse Steenweg 8). Iedereen welkom!

De groepsaankoop woonmeters kadert binnen het project Kempen2020 waarbij 29 Kempense gemeenten streven naar 20 % minder CO-uitstoot tegen 2020.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact