Lancering nieuwe website www.ikzoekeenhuisarts.be

Publicatiedatum: 09 mei 2019

Bijna overal in Vlaanderen kampen ze met een huisartsentekort, dit is in de Kempen niet anders. De huisartsenverenigingen Zuiderkempen en regio Turnhout, kort VHKZ vzw en HVRT vzw, pakken dit probleem aan. Huisartsen die nog voldoende ruimte hebben voor nieuwe patiënten zijn nu -volgens locatie- terug te vinden op een duidelijke, overzichtelijke, toegankelijke en gebruiksvriendelijke website.

Nieuwe inwoners of patiënten in de Kempen die om één of andere reden een huisarts zoeken, kunnen we nu verder helpen. De website www.ikzoekeenhuisarts.be, brengt in kaart welke huisartsen nog ruimte hebben voor nieuwe patiënten.

De website groepeert de nog beschikbare huisartsen in een straal van 3 tot 5 km rond de woonplaats van de patiënt. Er wordt wel gevraagd om een huisarts te kiezen binnen de eigen gemeente. Dagelijks worden de gegevens van de huisartsen geüpdatet.

Tevens willen we met deze website het Globaal Medisch Dossier (GMD) nog eens onder de aandacht brengen, dit is een elektronisch dossier dat de huisarts bewaart en na elke medische raadpleging aanvult. Uit onderzoek blijkt dat patiënten met een vaste huisarts beter opgevolgd worden en meer aan preventie doen. Het doel van zo’n GMD is een betere individuele begeleiding en een betere samenwerking tussen zorgverleners te beogen. Dit is enkel mogelijk wanneer je een vaste dokter hebt en niet hoeft te hoppen tussen verschillende huisartspraktijken.

De website www.ikzoekeenhuisarts.be is nu ter beschikking voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe huisarts.

VHKZ vzw – Molseweg 204, 2440 Geel Contact: 014 22 22 02, info@vhkz.be
HVRT vzw – Campus Blairon 410, 2300 Turnhout Contact: 014 81 59 09, info@hvrt.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact