Leer composteren!

Publicatiedatum: 05 feb 2018

Dit voorjaar organiseert IOK Afvalbeheer, in samenwerking met de gemeente Hulshout, een cursus over thuiscomposteren. De cursus wordt gegeven door een lesgever van Vlaco, de Vlaamse Compostorganisatie, en bestaat uit twee lessen. Beide lessen vinden telkens plaats in Hulshout en zijn gratis. Ook Herenthoutenaren zijn welkom. Je moet je wel inschrijven en aan de twee lessen deelnemen.

Op donderdag 15 maart (van 19 tot 22 uur in zaal de Vloeikens) leer je de vuistregels van het composteren. Wat is composteerbaar? Wat is het niet? Wat gebeurt er tijdens het composteringsproces en welke organismen zijn er actief? Welk systeem is het meest geschikt voor je tuin? Je leert het tijdens een boeiende theoretische uiteenzetting.

Op zaterdag 17 maart (van 9 tot 12 uur op de demoplaats op het recyclagepark) ga je zelf aan de slag tijdens de praktijk. Hoe belucht je de inhoud van een compostvat? Hoe werk je met bakken? Hoe kun je zelf de kwaliteit van je compost bepalen? Dankzij de deskundige begeleiding van een ervaren lesgever krijg je het thuiscomposteren onder de knie.

Voor meer informatie of voor inschrijvingen kun je terecht bij IOK Afvalbeheer op het telefoonnummer 014 56 27 92 of via afvalbeheer@iok.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact