Leer werken met blogs en de cloud in de bib

Publicatiedatum: 01 feb 2017

Er zijn nog enkele plaatsen vrij voor de computerlessen die de bib aanbiedt voor een ruim publiek. Snel zijn is de boodschap. We schenken nog extra aandacht aan twee lessen uit het aanbod:

Een blog maken met Google, voor eigen gebruik of voor verenigingen:

Dinsdag 25 april 2017 van 19.30 tot 22.00 uur in het biblokaal
Je leert hoe je met Google eenvoudig een logboek, blog genaamd, kan aanmaken en onderhouden op het internet. Zo’n blog geeft je de mogelijkheid om je eigen hobby, belevenissen, interesses, reiservaringen … ofwel volledig privé te houden ofwel te delen met wie je verder ook wil; je hebt enkel courante kennis van pc en internet nodig. Dit is dus een handig alternatief voor een eigen website waarbij meestal externe hulp nodig is. Tegelijk zijn je activiteiten toch terug te vinden via Google. Daarom is zo’n blog ook welkom voor verenigingen die hun activiteiten op een eenvoudige manier willen delen op internet zonder omslachtige computerkennis.

Opslaan in de cloud en handig foto’s versturen:

Donderdag 27 april 2017 van 9.30 tot 12.00 uur in het biblokaal
Ken je het gevoel al je gegevens te verliezen bij een crash van je pc of harde schijf ? Of heb je al eens problemen bij het versturen van een foto? Tegenwoordig zijn er veilige alternatieven om je bestanden te bewaren en te delen: de cloud (Engels voor wolk), dropbox, Wetransfer, Onedrive … Misschien is er ook iets voor jou of je vereniging? En hoe werk je er mee, wat zijn de voor- en nadelen en hoe kan je zonder probleem foto’s versturen? Dat alles komt aan bod in deze workshop.

Het hele lessenaanbod vind je hier:

http://www.herenthout.be/computerlessen-in-de-bib-voor-alle-leeftijden/

Praktisch: er wordt geoefend op  pc’s ter plekke. Die hoef je dus niet zelf mee te brengen.

Inschrijven voor elke sessie apart in onze bib is verplicht (maximum 10 deelnemers). Gratis maar bij het inschrijven wordt per les een waarborg van 5 euro gevraagd die terugbetaald wordt aan de aanwezigen op de les zelf.

Deze  organisatie kwam tot stand  in samenwerking met de bibliotheken van Kempens Karakter, met de lesgevers van seniorennet.be en met de steun van het provinciebestuur van Antwerpen.

Inlichtingen: bib Herenthout – Zwanenberg 27 – T 014 50 10 40 – bibliotheek@herenthout.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact