Lokaal bestuur Herenthout steunt het goede doel – dierengezellige ‘fotoplaat’

Publicatiedatum: 04 jan 2017

De komende weken zal je op verschillende evenementen en locaties een ‘dierengezellige’ fotoplaat zien opduiken. We dagen je uit om een foto te nemen met de fotoplaat en deze in te sturen via de gemeentelijke facebookpagina of via goeddoel@herenthout.be. Hiermee kan je een gemeentelijke cadeaubon winnen van 50 euro!

Het lokaal bestuur van Herenthout wil zich jaarlijks actief inzetten voor een goed doel. Dit jaar hebben we gekozen voor een lokaal goed doel, namelijk zorgboerderij Loei Dolle Pret.

 

Wat is zorgboerderij ‘Loei Dolle Pret’?
‘Loei Dolle Pret’ is een Herenthouts landbouwbedrijf dat ook erkend is als zorgboerderij. Een zorgboerderij is een gewone, actieve boerderij waar mensen uit een kwetsbare groep opgevangen worden. Die opvang bestaat niet uit medische zorg of therapie, maar uit het gewoon meehelpen op de boerderij, het bieden van een zinvolle dagbesteding. De boer is dus geen gespecialiseerde zorgverlener, maar biedt de persoon in kwestie iets wat hij/zij niet vindt in de klassieke zorgverlening, namelijk de rust die eigen is aan de meeste familiale land- en tuinbouwbedrijven.

  • Het werken met de natuur;
  • Het zorgen voor planten of dieren;
  • Een vast ritme en een duidelijke structuur;
  • De niet-medische sfeer;
  • De soberheid en nuchterheid die veel land- of tuinbouwgezinnen kenmerkt.

Dit alles biedt een mooie aanvulling op het klassieke zorgtraject.

Subsidie ontoereikend
Voor de land- of tuinbouwer kost het meestal meer tijd om de persoon op te vangen dan dat hij er tijd mee wint. Bovendien dient de boerderij aan een aantal voorwaarden te voldoen om erkend te worden als zorgboerderij. Om dit te compenseren, kunnen erkende zorgboerderijen beroep doen op een subsidie. Maar deze subsidie is helaas verre van toereikend om alle kosten te dekken.

Acties van het lokaal bestuur
Blijf zeker onze facebookpagina en website volgen om op de hoogte te blijven van onze acties!

Het ingezamelde geld gaat integraal naar Loei Dolle Pret en zal mee geïnvesteerd worden in een toilet aangepast voor personen met een handicap.

Meer info?

Loei Dolle Pret
Heikant 86 A
2270 Herenthout
0473 46 41 28
info@loeidollepret.be
www.loeidollepret.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact