Lokaal bestuur Herenthout steunt het goede doel – ‘dieren’snoepzakjes en rijstpap

Publicatiedatum: 16 jan 2017

Het lokaal bestuur van Herenthout steunt dit jaar zorgboerderij Loei Dolle Pret als goed doel. Om hen een financieel duwtje in de rug te geven, verkopen we snoepjes en rijstpap. Het ingezamelde geld gaat integraal naar Loei Dolle Pret en zal mee geïnvesteerd worden in een toilet aangepast voor personen met een handicap.

In het gemeentenieuws dat je deze week in de brievenbus krijgt, vind je een bestelformulier voor rijstpap. Een potje kost slechts 2,50 euro en de rijstpap is gemaakt van verse melk van de zorgboerderij. Vul dit in en breng het binnen aan één van de loketten van het lokaal bestuur.

Aan de loketten kan je ook één van de diverse ‘dieren’snoepzakjes kopen voor slechts 1,00 euro. Zeker doen!

Wat is zorgboerderij ‘Loei Dolle Pret’?
‘Loei Dolle Pret’ is een Herenthouts landbouwbedrijf dat ook erkend is als zorgboerderij. Een zorgboerderij is een gewone, actieve boerderij waar mensen uit een kwetsbare groep opgevangen worden. Die opvang bestaat niet uit medische zorg of therapie, maar uit het gewoon meehelpen op de boerderij, het bieden van een zinvolle dagbesteding. De boer is dus geen gespecialiseerde zorgverlener, maar biedt de persoon in kwestie iets wat hij/zij niet vindt in de klassieke zorgverlening, namelijk de rust die eigen is aan de meeste familiale land- en tuinbouwbedrijven.

  • Het werken met de natuur;
  • Het zorgen voor planten of dieren;
  • Een vast ritme en een duidelijke structuur;
  • De niet-medische sfeer;
  • De soberheid en nuchterheid die veel land- of tuinbouwgezinnen kenmerkt.

Dit alles biedt een mooie aanvulling op het klassieke zorgtraject.

Subsidie ontoereikend
Voor de land- of tuinbouwer kost het meestal meer tijd om de persoon op te vangen dan dat hij er tijd mee wint. Bovendien dient de boerderij aan een aantal voorwaarden te voldoen om erkend te worden als zorgboerderij. Om dit te compenseren, kunnen erkende zorgboerderijen beroep doen op een subsidie. Maar deze subsidie is helaas verre van toereikend om alle kosten te dekken.

Acties van het lokaal bestuur
Buiten de rijstpap en ‘dieren’snoepzakjes kan je ook nog de fotoplaat op diverse locaties vinden. Maak een foto met de fotoplaat, stuur deze in via goeddoel@herenthout.be of via de gemeentelijke facebookpagina en win een cadeaubon van 50 euro!

Meer info?
Loei Dolle Pret
Heikant 86 A
2270 Herenthout
T 0473 46 41 28
info@loeidollepret.be
www.loeidollepret.be
www.facebook.com/LoeiDollePret


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact