Maatregelen voor verkeersluwe Kloosterstraat

Publicatiedatum: 03 sep 2019

In juni 2019 opende Huis van het Kind zijn deuren in de Kloosterstraat. Samen met de aanwezigheid van de nabijgelegen school De Luchtballon in de Zusterstraat en Schoetersstraat zorgt dit voor meer verkeersdrukte in die omgeving.

Om de verkeersdrukte te verminderen, besloot het gemeentebestuur onlangs om de parkeerruimte voor Huis van het Kind om te vormen tot een zone voor kortparkeren op weekdagen tussen 6.30u en 8.30u en tussen 15.30u en 18.30u. Je dient dan je parkeerschijf te leggen en je mag maar 15 minuten parkeren.

Verder wacht het bestuur het advies van de mobiliteitsraad nog af om eventueel het eerste gedeelte van de Kloosterstraat in te richten als fietsstraat.

Ook Huis van het Kind onderneemt acties om de Kloosterstraat verkeersluw te maken. Ouders krijgen een autospiegelhanger waarmee ze aangeven kort te parkeren tijdens het brengen of halen van de kinderen. Per dag dat ze met de fiets of te voet komen, krijgen ze een stempel op een stempelkaart. Bij 20 stempels verdienen ze een extra joker waarmee ze een vastgelegde opvangplaats gratis kunnen annuleren. In het najaar zullen er nog fietsrekken achter de poort geplaatst worden zodat fietsen een hele dag veilig kunnen weggezet worden.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact