‘Massamedia: vredesduiven of oorlogstokers’ door Peter Verlinden

Publicatiedatum: 27 sep 2017

Op donderdag 12 oktober 2017 om 20.00 uur houdt VRT-journalist Peter Verlinden een lezing op uitnodiging van de Landelijke Gilde met medewerking van Vormingplus Kempen, de Herenthoutse gemeentelijke bibliotheek en 11.11.11 in GOC Ter Voncke.

In deze lezing heeft Peter Verlinden het over de werking van de massamedia (televisie, radio, kranten), vooral in het kader van conflictsituaties. Vanaf de nieuwsselectie tot de manier waarop media een invloed kunnen uitoefenen op het verloop van het conflict en het conflict op de werking van de media. Met concrete voorbeelden wordt aangetoond hoe de massamedia wereldwijd functioneren.

Peter Verlinden is eerst en vooral VRT-journalist, gespecialiseerd in het ruime buitenland en dan vooral in Centraal-Afrika. Maar hij schrijft ook, geeft lezingen, modereert debatten, begeleidt reizen in Afrika, de Arabische wereld en Québec en doceert aan de universiteit van Leuven en verschillende hogescholen. (www.peterverlinden.be)

De bibliotheek voorziet een boekenstand rond dit thema en de auteur. Inschrijven is verplicht en kan in de Herenthoutse bibliotheek of bij bestuursleden van de Landelijke Gilde. Dit kan ook via e-mail: marc.beirinckx@kuleuven.be of bibliotheek@herenthout.be.

Meer info: http://herenthout.landelijkegilden.be/Activiteiten

De lezing is gratis.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact