Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

Publicatiedatum: 16 dec 2020

Een verhuurder krijgt vaak de aanmelding van verschillende kandidaat-huurders voor het huren van een woning of appartement. Hierdoor moet deze noodgedwongen een keuze maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij deze keuzes te laten leiden door bijvoorbeeld de achtergrond, het geloof, de geaardheid, … van de kandidaat-huurders.

Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit online melden via de website van Unia. Hiervoor bestaat een speciaal meldingsformulier  www.melding.unia.be/nl/meld-het/waar.

Beschik je niet over toegang tot het internet of heb je extra hulp nodig bij het invullen van de melding? Dan kan je vanaf nu ook terecht bij de twee meldpunten voor discriminatie in onze gemeente namelijk het Loket Sociale Dienst en de Dienst Huisvesting. Onze medewerkers zullen je dan bijstaan en op weg helpen bij het invullen van het meldingsformulier. Hierna zal Unia contact met jou opnemen.

Als verhuurder besef je uiteraard niet altijd dat je mogelijk kandidaat-huurders discrimineert. Ook als huurder weet je misschien niet altijd welke informatie de toekomstige verhuurder of het betrokken immo-kantoor al dan niet van je mag vragen. Wil je graag meer informatie over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt, dan kan je altijd terecht op de website van Unia www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting.

Loket Sociale Dienst
Bouwelse Steenweg 52
2270 Herenthout

Dienst Huisvesting
Bouwelse Steenweg 8
2270 Herenthout


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact