Met ‘Boekstart’ voor elk kind een start met boeken

Publicatiedatum: 03 jul 2018

Op 1 juli 2018 stapte onze bib in het samenwerkingsverband ‘Boekstart’ met Kind & Gezin en Iedereenleest, om voor elk kind een start met boeken mogelijk te maken. Doel is ouders met hun kleine kinderen al heel vroeg te laten genieten van boeken.

Plaatselijk werken wij samen met Kempens Karakter, de consultatiebureaus uit de omgeving, Huis van het Kind en SpeelBabbel van Herenthout om zo de boekjes aan zoveel mogelijk kinderen te kunnen aanbieden. De consultatiebureaus van Kind & Gezin geven aan baby’s van 6 maanden een boekpakketje mee. Bij het consult op 15 maanden verwijzen zij door naar de plaatselijke bibliotheken, waarna gezinnen uit Herenthout voor hun peuter een draagtas met 2 boekjes kunnen komen afhalen in onze bib.

Gezinnen die geen gebruik maken van een consultatiebureau ontvangen een uitnodiging voor de bib via de geboortepakketjes van het Huis van het Kind en de SpeelBabbel. Ook in de bib zelf kunnen jonge ouders samen met hun baby of peuter rustig hun tijd nemen in ons vertelhoekje en de vele leeshoekjes. Er is een verschoningstafel ter beschikking in de toiletruimte.

Meer info: Boekstart.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact