Nacht van de Duisternis

Publicatiedatum: 19 sep 2017

Op zaterdag 14 oktober 2017 vieren we de 22ste Nacht van de Duisternis. Voor deze avond doven we (het hele weekend) de accentverlichting van enkele Herenthoutse monumenten. De kapel van de Uilenberg, de Sint-Pieter en Pauwelkerk en het Vredesmonument zullen dat weekend niet worden verlicht.

Met deze symbolische actie wil onze gemeente samen met Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Werkgroep Lichthinder (VVS) de impact van lichtvervuiling in de kijker plaatsen. Want er wordt te veel en verkeerd verlicht.

Het gevolg is onnodige energieverspilling en excessieve nachtelijke verlichting. Voor sommige mensen leidt dit tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen, maar ook het bioritme van planten en dieren wordt hierdoor verstoord.

Doe mee en doof thuis de lichten en maak met buurtbewoners, vrienden en familie in plaats van een daguitstap, een nachtuitstap (kaarsjes en fakkels zijn toegestaan!). Stippel een leuke route uit, ga op stap en ontdek dat de wereld der donker veel verrassingen in petto heeft. Herken je de grote beer? Herken je andere sterrenbeelden? Kan jij vleermuizen, nachtvlinders of uilen spotten?

Meer info op www.nachtvandeduisternis.be


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact