Neteland zoekt een projectmedewerker verbinding

Publicatiedatum: 20 jul 2021

De vijf Neteland-gemeenten slaan de handen in elkaar om jongeren te informeren over de gevaren van digitalisatie en polarisatie op sociale media. Via de dienst gelijke kansen en preventie van stad Herentals en verschillende partners in het werkgebied zetten ze in op algemene preventie en detectie.

Digitale problematiek

Jongeren zijn zeer actief op sociale media maar vaak kennen ze de gevaren die digitalisatie met zich meebrengt niet. Zo zijn ze zich niet altijd bewust van de gevolgen van het delen van gegevens online.

Ook worden sociale media vandaag vaak gebruikt voor de uiting van ongefilterde frustraties, waardoor online kanalen wel eens een stimulans kunnen zijn voor polarisatie*. Leerkrachten en hulpverleners geven aan dat zij niet de middelen hebben om die problematiek op te lossen.

Vacature projectmedewerker verbinding

De gemeenten van het Neteland stellen een projectmedewerker verbinding aan die de diepere onderliggende redenen van (online) polarisatie onderzoekt. Deze persoon gaat on- en offline aan de slag met jongeren om hen weerbaarder te maken in het online landschap. De jongeren die deelnemen aan het project, mogen het verhaal mee vormgeven als ambassadeur of influencer op sociale media. Zij kunnen op hun beurt nieuwe jongeren en doelgroepen bereiken.

Iets voor jou?

Nog tot en met 1 augustus kan je solliciteren voor de vacature projectmedewerker verbinding. Je vindt de voorwaarden en alle informatie op de website van de stad Herentals. Meer informatie over het project volgt later.

* Onder polarisatie wordt het toenemend wij-zij-denken verstaan. Het is een proces waarbij de tegenstellingen tussen groepen in de samenleving sterker worden waardoor groepen steeds meer tegenover elkaar komen te staan.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact