Neteland zorgt voor mondmaskers voor inwoners

Publicatiedatum: 24 apr 2020

Mondmaskers gaan bij de versoepeling van de federale maatregelen een belangrijke rol spelen. De vijf gemeenten van het Neteland onderzochten de voorbije dagen nauwgezet de productiemogelijkheden en verspreiding van de mondmaskers. Om ervoor te zorgen dat er tijdig voldoende mondmaskers zijn, bestelt Neteland de nodige mondmaskers, zodat iedereen die er een nodig heeft, hierover in de toekomst kan beschikken. De bestelling gebeurt zoveel mogelijk bij lokale leveranciers.

Neteland verhoogt ook de productie van mondmaskers via vrijwilligers. Dit gebeurt nu vooral thuis. De volgende weken worden er in elke gemeente naaiateliers opgezet waar mensen mits respect voor de sociale afstand terechtkunnen. Ook als u niet kunt naaien, mag u komen helpen. Er zijn voldoende andere taken. 

Door de productie zo te verdelen, wil Neteland er zeker van zijn dat er voor de bevolking tijdig mondmaskers ter beschikking zijn. De juiste manier van verdeling zal later gecommuniceerd worden. Hiervoor volgen we de richtlijnen van de nationale veiligheidsraad. Het heeft dus momenteel geen zin om al naar de gemeentelijke locaties af te zakken om je mondmaskers voor eigen gebruik op te halen. 

Wil je graag mondmaskers helpen maken met aangeleverd materiaal?

Als je een zelfmaakpakketje wenst, laat je dit telefonisch weten via het nummer 014 51 62 06 of via mail naar sportdienst@herenthout.be. Een medewerker van het lokaal bestuur bezorgt het pakket dan bij jou thuis en haalt nadien ook de gemaakte mondmaskers opnieuw op. In het pakketje zit al het benodigde materiaal voor 10 mondmaskers en een patroon. Was tijdens het naaien je handen zo vaak mogelijk en stop de mondmaskers in een afsluitbare zak (bv. diepvrieszakjes). De maskers worden na inlevering vijf dagen in afzondering geplaatst en pas verspreid wanneer ze voor 100 procent veilig zijn.

Mondmaskers verkleinen het risico op besmetting, maar afstand houden en de hygiënische maatregelen volgen zijn in dat opzicht nog altijd veel doeltreffender.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact