Nieuwe erfgoedborden

Publicatiedatum: 24 mei 2018

Heb je de vijf gloednieuwe erfgoedborden al gespot in ons dorp? Deze borden werden met steun van Kempens Karakter ontwikkeld door gemeente, Toerismeraad en Heemkring Sandelyn, en illustreren een aantal historische locaties. Er staan borden aan de kapel op de Uilenberg, aan het gemeentehuis, de kerk, het oorlogsmonument en de Sint-Gummaruskerk. Wil je nog meer weten dan wat op het bord staat? Scan de (zwarte) QR-code ter plaatse en ontdek nog een boel extra informatie, foto’s …

Er werd ook een traject op kindermaat (5 tot 12 jaar) uitgestippeld langs vier van deze plekken, met onderweg allerlei leuke puzzels. De tocht is 2 km lang, en blijft permanent beschikbaar. Zonder té veel te verklappen, geven we alvast mee dat Peer Stoet en carnaval een hoofdrol spelen! Je kan deelnemen door de (paarse) QR-codes op de borden te scannen. Starten doe je met de QR-code op het erfgoedbord aan de kerk.

Als je alle puzzels kan oplossen krijg je automatisch de mogelijkheid om dit te delen op Facebook. Op het einde van de zomer verloten we tussen al deze speurneuzen leuke Peer Stoet prijzen! Geen smartphone? Geen probleem! Haal de puzzelgids op het Loket Vrije Tijd.

Met bijzondere dank aan Jade Daneels (illustraties), Justien Dieltjens (stem) en Peer Stoet (schenking prijzen).

TIP:
QR-codes scan je met je smartphone door deze in beeld te nemen met de camera. Op iPhones gaat dit automatisch. Open de camera app, scan de code, en tik vervolgens op de notificatie bovenaan het scherm. Heb je een Android toestel, dan heb je een (gratis) app nodig. Een link naar een dergelijke app vind je op de webpagina qr.herenthout.be. Je kan alvast oefenen met deze QR-code, die je naar de gemeentelijke website brengt:


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact