Nieuwe site helpt bij depressieve klachten

Publicatiedatum: 24 apr 2017

Op 6 februari 2017 is de nieuwe site www.depressiehulp.be online gegaan. De Vlaamse depressiecijfers zijn en blijven hoog. Uit onderzoek blijkt dat 6 % van de Vlamingen kampt met depressieve gevoelens.

Onlinehulpverlening bestaat al langer, toch vindt niet iedereen de weg ernaartoe. De nieuwe site is laagdrempelig voor mensen met een depressie, maar ook hulpverleners kunnen onlinehulp inzetten en opvolgen in hun behandeltraject. Uiteindelijk zou dat moeten resulteren in een effici├źnte behandeling van depressie. De site geeft ook tips over hoe je kunt omgaan met een partner, een collega, een familielid of een ouder met een depressie.

Werking
De nieuwe site wil volwassenen tussen 18 en 70 jaar hulp bieden bij depressieve klachten.

Er zijn vier mogelijkheden:
informatie en zelftest
onlinezelfhulp
gemengde begeleiding of ‘blended begeleiding’: een combinatie van persoonlijke gesprekken met een hulpverlener en thuis aan de slag gaan met een onlineprogramma
– louter onlinebegeleiding: hierbij maak je gebruik van een onlineprogramma. Je hebt alleen onlinecontacten met je hulpverlener via e-mail of chat op de website.

De site is momenteel nog niet volledig afgewerkt. Het onderdeel over de onlinehulpverlening zal in de loop van de komende maanden worden aangeboden.

Voor meer informatie kun je surfen naar www.depressiehulp.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact