Nieuws

28 okt 2021

Stappen en happen geblazen! Ter gelegenheid van de Week van de Smaak kan je op zondag 28 november 2021 kiezen uit een wandeling van 6km of 13km, met heel wat lekkers onderweg. Op zes (korte wandeling) of zeven plaatsen (lange wandeling) langsheen het traject word je door lokale handelaars verwend met een hapje/proevertje.

26 okt 2021

Omwille van de stijgende coronacijfers zat het Overlegcomité vandaag vervroegd samen om extra maatregelen te nemen. Om de herfstgolf terug te dringen, komt er een uitbreiding van de mondmaskerplicht en het Covid Safe Ticket en ook telewerk wordt opnieuw sterk aanbevolen.

26 okt 2021

Lokaal Bestuur Herenthout is op zoek naar een voltijds Pedagogisch Coördinator. Je staat in voor het coachen, ondersteunen en leiden van het begeleidingsteam om zo de beste zorg en opvang te kunnen leveren aan de kinderen. Je bent daarnaast een belangrijke schakel tussen het beleid en het team en ondersteunt alle teamleden in hun taken en werking met de kinderen.

25 okt 2021

In een persoonlijke lezing gaat Ans Vroom dieper in op de uitdagingen die ze ondervond in de afgelopen jaren als mama van een heel bijzonder meisje. De lezing gaat door op maandag 22 november in Huis van het Kind. Deelname is gratis.

22 okt 2021

Gemeenten Olen en Vorselaar en gemeenten Herenthout en Grobbendonk zoeken elk een toezichthouder milieu en ruimtelijke ordening. Zorg jij er mee voor dat deze gemeenten een fijne plek zijn om te wonen en te werken? Solliciteren kan tot 14 november.

22 okt 2021

Duidelijk leesbare huisnummers zijn belangrijk. In geval van nood moeten politie, brandweer of andere hulpdiensten snel je woning kunnen terugvinden om zo snel mogelijk hulp te kunnen bieden. Een huisnummer, dat ook in het donker goed zichtbaar is, is daarbij van cruciaal belang.

21 okt 2021

Op dinsdag 26 oktober worden tussen 12u00 en 15u00 betonwerken uitgevoerd te Boudewijnlaan 23 in de richting van Molenstraat.
Hiervoor zal een betonmixer op de rijbaan staan. Eén kant van de middengeleider is daardoor tijdelijk afgesloten.
Om het verkeer in goede banen te leiden worden verkeerslichten geplaatst gedurende de werken.

18 okt 2021

De drie Herenthoutse scholen en Chiro Herenthout mochten een financiële beloning in ontvangst nemen voor hun inspanningen tegen zwerfvuil, in het kader van Operatie Proper. Jeugdverenigingen die interesse hebben om deel te nemen aan Operatie Proper, kunnen zich nog inschrijven tot en met 31 oktober 2021.

15 okt 2021

Als startende ondernemer zal je vanaf 1 januari 2022 niet meer kunnen kiezen voor de forfaitaire btw-regeling. Wie voor die datum al gebruik maakte van dit systeem, kan dit wel blijven doen tot 1 januari 2028. Start je dit kwartaal nog als ondernemer met de forfaitaire btw-regeling? Ook dan kan je hier nog tot 2028 gebruik van maken.

14 okt 2021

Om de mogelijke effecten van het uitvoeringsplan ‘huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval’ op mens en milieu in kaart te kunnen brengen, wordt een procedure voor een plan-milieueffectrapportage opgestart. Het dossier met alle nuttige inlichtingen kan je op afspraak inkijken op het gemeentehuis bij het departement omgeving: alle werkdagen van 18 oktober 2021 t.e.m. 16 november 2021.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact