Nieuws

18 mrt 2019

Nog voor de officiële opening van Huis van het Kind Herenthout behalen we al een eerste succes. We zijn met het project namelijk geselecteerd om mee te dingen naar de Gouden Kinderschoen 2019. De Gouden Kinderschoen bekroont de inzet en investeringen van lokale besturen op het vlak van kinderopvang. Help ons naar de overwinning en stem voor 12 april 2019 voor ons project!

18 mrt 2019

Onze kinderzoektocht in carnavalsthema wacht op jou! Los de raadsels op langsheen 5 historische locaties in ons dorp en kroon jezelf tot prins(es) carnaval. Het vertrek is aan het erfgoedbord van de kerk. Op 6 mei 2019 trekken we uit alle deelnemers aan de zoektocht enkele winnaars.

18 mrt 2019

De rentevoet voor de sociale woonleningen van het Vlaams Woningfonds is gedaald tot een vaste rentevoet van 2% en dit ongeacht het aantal personen ten laste, het inkomen en de ligging van de woning. Naast deze lage rentevoet zijn er nog een aantal andere belangrijke voordelen van deze woonlening.

18 mrt 2019

Op vrijdag 15 maart 2019 werden in Turnhout de KEI-Awards uitgereikt als afsluiter van de tweede Week van de Keigezonde Kempen. De KEI-Awards zetten bijzondere initiatieven voor preventie en gezondheidspromotie bij jonge gezinnen in de kijker. De gezinswandelingen ‘Kleine hapjes, grote stapjes’ in Grobbendonk, Herentals, Herenthout en Vorselaar wonnen de ‘Iedereen erbij’ KEI-Award!

15 mrt 2019

Het lokaal bestuur van Herenthout werd recent op de hoogte gebracht van een nieuwe beroepsprocedure tegen de vergunning voor de podiumzaal. In de beroepsprocedure wordt de vernietiging gevraagd van de vergunning voor de ganse site Verheyen. De te verwachten duurtijd van deze procedure ligt tussen de 1 à 2 jaar, waarmee rekening zal moeten worden gehouden.

15 mrt 2019

De begraafplaats in Van Reynegomlaan zal uitzonderlijk gesloten zijn op maandag 18 maart 2019 van 8.00 tot 12.00 uur.

13 mrt 2019

De gemeente ontvangt regelmatig klachten over overlast van wilde duiven. De Duivenbond gaat nu op een effectieve en diervriendelijke manier trachten de overlast te bestrijden. De duivenbestrijding zal in geen geval bestaan in het afschieten van de duiven.

13 mrt 2019

In heel België is het voortaan verplicht voor eigenaars om hun katten te laten steriliseren of castreren. Het is de meest ethische oplossing voor de overpopulatie aan katten. Het objectief is dat geen enkele kat nog geëuthanaseerd wordt tenzij het medisch noodzakelijk is. Daarvoor moet het aantal zwerfkatten verder gereduceerd worden.

13 mrt 2019

Tijdens het weekend van 9 en 10 maart 2019 raasde een storm over Vlaanderen die heel wat schade aanrichtte. Minister-president Geert Bourgeois laat onderzoeken of dit stormweer erkend kan worden als algemene ramp. Als het Rampenfonds de storm als ramp erkent, kunnen slachtoffers een deel van hun schade vergoed krijgen via het Rampenfonds. Als je schade geleden hebt, dan kan je dit bij voorkeur ingeven via het e-loket.

12 mrt 2019

Naar jaarlijkse traditie organiseren we in Driane een overheerlijk paasontbijt. Je kan dan voor 13 euro komen genieten van een ruim ontbijtbuffet. Ontdek hier wat we allemaal serveren.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact