Nieuws

12 apr 2021

Op woensdag 14 april 2021 vindt er een tractorestafette plaats, die ook Herenthout doorkruist. De estafette vertrekt om 10u in Mol.

12 apr 2021

Vanaf 26 april zal worden gestart met de werken op de Itegemse Steenweg (aanleg persleiding en onmiddellijk ook de hernieuwing van de volledige onderkoffer en asfaltlaag) vanaf het kruispunt Canadadreef tot net voor het tankstation in de bocht richting Herenthout.

12 apr 2021

Meer dan ooit is er nu aandacht nodig voor mantelzorgers. Wanneer je voor iemand anders zorgt is het minstens
even belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Er zijn verschillende hulplijnen die je daarbij kunnen helpen.

07 apr 2021

Het elektronisch infobord op de Markt is aan vervanging toe. Het lokaal bestuur wil daartoe een deel van de Markt in domeinconcessie geven om een hoogkwalitatief full color scherm te plaatsen waarop promotie voor de lokale middenstand wordt afgewisseld met boodschappen van het lokaal bestuur.

02 apr 2021

Naar aanleiding van Erfgoeddag en het thema ‘De Nacht’ stelden de drie Kempense erfgoedcellen een publicatie met 30 artikels op over het spannende Kempense nachtleven van de voorbije eeuwen samen: de Nachtkalender! 

01 apr 2021

Wil je graag binnen onze gemeente aan de slag als jobstudent deze zomer? Kijk dan zeker eens op de vacature pagina welke leuke uitdagingen we voor jullie beschikbaar hebben.

30 mrt 2021

Tijdens de paasvakantie kan je op sp(w)eurtocht gaan.
Ontdek wie de verrassing gestolen heeft en hoe je deze kan bemachtigen.

30 mrt 2021

Heb je af en toe teveel papier en karton dat je niet meer in de gele papiercontainer krijgt? Dan mag je bij de papierophaling een extra kartonnen doos naast je papiercontainer plaatsen. Je kan met je papier natuurlijk ook steeds terecht op het recyclagepark.

29 mrt 2021

De strengere maatregelen van woensdag 24 maart hebben geen impact op de werking van de recyclageparken in beheer van IOK Afvalbeheer. Er moet geen afspraak gemaakt worden om afval te brengen naar het recyclagepark.

29 mrt 2021

Heb je een groot aantal wespen in huis of in de tuin? Mogelijk heb je een wespennest op zolder, in de spouwmuur of in de grond. In onze gemeente is Brandweerzone Kempen bevoegd voor het verwijderen van wespennesten.
Last van bijen? Bijenzwermen worden vaak gratis bij jou opgehaald door een imker.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact