Nieuws

06 jun 2020

Vanaf maandag 8 juni krijgen we terug wat meer vrijheid. Toch blijft het belangrijk om de kantjes er niet vanaf te lopen. De slogan wijzigt van “Blijf in uw kot” naar “Kom uit uw kot, maar doe niet te zot”. Om jezelf en anderen te beschermen, gelden enkele gouden regels voor sociaal contact. Leef deze richtlijnen strikt na. 

06 jun 2020

Het rook- en vuurverbod, uitgevaardigd op 20 mei, is opgeheven sinds vrijdag 5 juni. Het blijft echter aangewezen om in bossen, natuur- en heidegebieden steeds de nodige voorzichtigheid aan de dag te leggen met betrekking tot alles wat vuur kan veroorzaken. Er blijft een licht verhoogd risico op brand in natuurgebieden.

05 jun 2020

Vanaf maandag 8 juni start de gemeentelijke dienstverlening gefaseerd terug op. We geven hieronder een overzicht wanneer welke locatie opengaat en welke specifieke richtlijnen te volgen zijn. Heel wat zaken kan je vandaag de dag al digitaal aanvragen, denk maar aan attesten (bv. een uittreksel uit het strafregister), akten (bv. een huwelijksakte) en adreswijzigingen. Gebruik hiervoor het e-loket op de website of stuur een mailtje naar info@herenthout.be.

05 jun 2020

De Minder Mobielen Centrale biedt betaalbaar vervoer voor personen met een verminderde mobiliteit. De ritten gebeuren steeds op afspraak, het kan gaan van een kappersbezoek, bezoek aan vrienden tot een consultatie in het ziekenhuis. Heb je wat vrije tijd en beschik je over een rijbewijs B en een wagen? Dan kan JIJ een wereld van verschil maken voor onze gebruiker!

04 jun 2020

Eindelijk, weer samen met vrienden en geliefden genieten van een glas of etentje! Je dient wel het veiligheidsprotocol van de horeca te volgen om de gezondheid van jezelf, jouw gezelschap en het personeel van de zaak die je bezoekt te beschermen. We vatten ze hier voor je samen:

04 jun 2020

Sinds 4 juni 2020 geldt een tijdelijk captatieverbod in verschillende stroomgebieden binnen de provincie Antwerpen. Het verbod is nodig ter bescherming van het (grond)watersysteem en de valleigebieden die zeer gevoelig zijn voor de gevolgen van droogte.

03 jun 2020

Vanaf maandag 8 juni openen de bibliotheken van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar) opnieuw hun deuren. De normale openingsuren van de bib zullen opnieuw van toepassing zijn dus in Herenthout kan je vanaf dinsdag 9 juni opnieuw terecht in de bib. 

03 jun 2020

Vanaf maandag 8 juni krijgen we terug een pak meer vrijheid. Dat heeft de Nationale Veiligheidsraad bekendgemaakt tijdens een persconferentie. Alle activiteiten zijn vanaf dan (of in een latere fase) terug mogelijk, mits enkele uitzonderingen.

29 mei 2020

Het Agentschap Natuur en Bos heeft de brandfase in de provincie Antwerpen opgetrokken van code oranje naar code rood. Doordat het erg droog is in de natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er extreem hoog. De toegang tot bossen en natuurgebieden wordt bijgevolg afgeraden.

27 mei 2020

De blokperiode komt er weer aan. Studenten hebben nood aan een rustige plek waar ze zich volledig kunnen concentreren op hun studies. Vorige jaren zorgden we reeds voor een rustige studeerplek in de bibliotheek. Omwille van de coronacrisis en de bijhorende maatregelen kan dit jammer genoeg niet. Daarom stellen de uitbaters van de cafetaria van sportcomplex ’t Kapelleke het feestzaaltje ’t Oud Kapelleke vanaf donderdag 28 mei ter beschikking van studenten.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact