Nieuws

27 jun 2022

De Aziatische hoornaar is gespot in Herenthout … maar ze komt reeds in heel Vlaanderen voor! De Aziatische hoornaar is een invasieve, agressieve wesp die volop in opmars is en een dreiging is voor de mens en wilde bestuivers. Honingbijen staan bovenaan hun menu. Daarom willen we vragen om je tuin te observeren om deze “killer” te traceren zodat deze verdelgd kan worden.

23 jun 2022

EHBD staat voor Eerste Hulp Bij Dementie. De tas bevat verschillende materialen die je de gelegenheid geven om, op een rustige manier en in jouw vertrouwde omgeving, kennis te maken met zorgvuldig geselecteerde informatie over het thema. De EHBD-tas is bestemd voor IEDEREEN die van ver of dichtbij te maken krijgt met dementie: de persoon met dementie, de partner, (klein)kinderen, familie, buren, mantelzorgers …

23 jun 2022

Naar jaarlijkse traditie gaat van zondag 3 juli tot en met donderdag 7 juli de Zomerkermis door, eindelijk opnieuw in vol ornaat! Let er op dat tijdens deze dagen verschillende verkeersmaatregelen zullen gelden.

22 jun 2022

Voor onze multisportkampen zijn we nog op zoek naar enthousiaste sportmonitoren! Heb jij (bij voorkeur) ervaring als sportmonitor of leerkracht lichamelijke opvoeding? En werk jij graag met kinderen? Dan is sportmonitor zijn voor onze multisportkampen misschien iets voor jou.

14 jun 2022

Wegens de afbraakwerken van de site Diamant (voorheen supermarkt Poelmans), zal vanaf 15 juni tot en met vrijdag 1 juli een moeilijk doorgang zijn in de Molenstraat. Er geldt plaatselijk beurtelings verkeer met de voorrang aan de voertuigen – komende van het centrum. Houd hier dus zeker rekening mee.

03 jun 2022

De podcast Het Bankje brengt theater en kunst op een laagdrempelige manier tot bij het publiek: je neemt tijdens een wandeling of een fietstocht plaats op een bankje in een van de deelnemende steden en gemeenten, scant een QR-code en bent getuige van de meest intieme, bizarre, aangrijpende dialogen die zich (misschien) hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Van 1 juli tot 30 september kan je originele verhalen beluisteren op tien verschillende bankjes in Herenthout. De bankjes bevinden zich op het traject van de wandeling Stapvoets.

02 jun 2022

We vinden nog te vaak sigarettenpeuken op de grond. De peuken beslaan zelfs meer dan de helft van al het zwerfvuil op straat. Als je weet dat een peuk tot 15 jaar nodig heeft om ‘te verdwijnen’, is het belangrijk dat rokers hun sigarettenpeuken niet meer op de grond gooien, maar in een vuilnisbak. We hopen met de tijdelijke peukenpak aan het bushokje op de Markt, het aantal peuken op deze locatie te beperken.

01 jun 2022

Start je kind na de vakantie in het eerste middelbaar? Vraag dan een gratis probeerabonnement van De Lijn aan. De bus- en tramchauffeurs nemen met plezier de rol van mama/papa taxi van je over. Met een gratis probeerabonnement kan je zoon of dochter de hele maand september op bus en tram* stappen. Overal en altijd. Op schooldagen én tijdens het weekend.

01 jun 2022

In september organiseert IOK Afvalbeheer, in samenwerking met Vlaco, een online les over kippen houden. Want kippen zijn prettig gezelschap in je tuin.  Ze leggen eieren en helpen bij het verwerken van je keuken- en tuinresten. Vooraleer je bezwijkt voor de verleiding moet je beseffen dat kippen ook verzorging vragen.  Hoe willen kippen wonen?  Wat mogen ze eten?  Een workshop om nieuwe ideeën op te doen en ervaringen uit te wisselen. 

30 mei 2022

Binnenkort hebben we een nieuw uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval voor de periode 2023-2030, namelijk het Lokaal Materialenplan. Voor het zover is, loopt het openbaar onderzoek van 1 juni t.e.m. 31 juli 2022. Het Lokaal Materialenplan vervangt het uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval 2016-2022. Met dit plan zet de OVAM een volgende stap in de richting van een integraal beleid rond circulaire economie, door een verhoogde aandacht voor preventie en hergebruik en door materiaalkringlopen verder te sluiten. Daarnaast blijft het plan ook de basis van het afvalbeheer vormgeven.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact