Nieuws

21 feb 2020

Tijdens de carnavalsdagen verwachten we een groot aantal feestvierders waarvan velen traditioneel zullen blijven doorfeesten tot de volgende ochtend. Daarom heeft de burgemeester het exploitatieverbod en het sluitingsuur overeenkomstig de politiecodex opgeheven voor de carnavalsdagen.

20 feb 2020

Sinds woensdag 19 februari is het koppel uit Herenthout dat aan boord van het cruiseschip de Westerdam in Azië verbleef, terug thuis. Het Agentschap Zorg & Gezondheid heeft het koppel ondertussen instructies gegeven over wat ze moeten doen en laten de komende dagen. Zo mogen ze onder andere hun woning niet verlaten. Heb jij vragen over het virus?

20 feb 2020

Voor onze technische dienst zijn we op zoek naar een polyvalent technisch assistent, een technisch assistent voor de begraafplaats en technisch assistenten wegenwerker voor de werfreserve. Solliciteren kan ten laatste op woensdag 18 maart 2020.

20 feb 2020

Ben je slachtoffer of getuige van een misdrijf, verkeersongeval, ramp of aanslag? Of ben je een familielid of vriend van het slachtoffer? De website www.slachtofferzorg.be wil je informeren en ondersteunen op juridisch, praktisch en emotioneel vlak.

19 feb 2020

In de krokusvakantie viert Herenthout carnaval. Op zondag 23 februari en 1 maart 2020 trekt de oudste carnavalstoet van België onder het goedkeurend oog van Prins Wim II en Nar Anton I door het centrum.

19 feb 2020

De 6 loketten van het lokaal bestuur zullen tijdens de carnavalsperiode op volgende dagen gesloten zijn:

17 feb 2020

Samenwerkingsverband Neteland zoekt een coördinator bovenlokaal cultuurbeleid. Je werkt voor de projectvereniging Neteland. Je maakt deel uit van een team dat meerdere beleidsdomeinen opneemt en werkt nauw samen met collega’s van de Neteland-gemeenten (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar). Solliciteren kan je tot en met 28 februari 2020.

14 feb 2020

Vanaf vandaag is Kloosterstraat, het gedeelte tussen Jodenstraat en Zusterstraat, een fietsstraat. Kloosterstraat is naast Maasweg en Zwanenberg de derde fietsstraat in onze gemeente.

14 feb 2020

Tuinieren is populairder dan ooit. Steeds meer mensen gaan aan de slag in hun tuin, op hun terras in potten en soms zelfs in een volkstuintje. Maar is jouw eigen kweek wel altijd gezond? In deze workshop leer je niet alleen hoe je gezond groenten en fruit kan telen in je eigen tuintje of vierkantemeterbak, maar ook hoe je met je oogst lekker en gezond kan koken.

13 feb 2020

Op vrijdag 13 maart 2020 vindt de finale van de eerste editie van Nief talent plaats in jeugdhuis Tiener in Herentals. Deze muziekwedstrijd is een organisatie van de Netelandgemeenten: Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar. Via een preselectie koos elke gemeente een kandidaat voor de grote finale. Voor Herenthout werd Braca geselecteerd. De toegang is gratis.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact