Nieuws

11 jun 2021

Sinds 9 juni is het opnieuw mogelijk om evenementen binnen te organiseren. Heel wat organisatoren zijn daarom bezig met de organisatie van nieuwe binnenactiviteiten. Maar daarvoor hebben ze een goedgekeurd CIRM (COVID Infrastructure Risk Model) voor hun locatie nodig.

10 jun 2021

Voor onze vorige zwerfvuilactie schreven zich maar liefst 146 vrijwilligers in. We waren overweldigd door jullie bereidheid. Helaas konden we door de toen geldende coronamaatregelen zo’n grote opkomst niet laten doorgaan. Nu gaan we er weer vol tegenaan en hopelijk zijn jullie nog steeds even enthousiast.

08 jun 2021

Hou je van fietsen en wil je dit graag delen en aanleren aan anderen? Dan is het begeleiden van onze fietslessen helemaal iets voor jou. Neteland welzijn en zorg organiseert dit najaar fietslessen voor volwassenen.

08 jun 2021

In verschillende natuur- en bosgebieden in Vlaanderen ontwikkelen zich momenteel situaties van droogte die zeer snel een acuut risico op brandgevaar met zich kunnen meebrengen. Elk bijkomend risico op brand als gevolg van het maken van vuur of roken in natuur- en bosgebieden moet dan ook vermeden worden.

08 jun 2021

Had jij al eens een tekenbeet? Door de klimaatopwarming zal de contactkans met teken wel eens kunnen veranderen. Je kan ze overal in de natuur tegenkomen, dus niet alleen als je het bos intrekt. Ook als je in de tuin werkt, gaat wandelen of buiten speelt. En van een teek kun je ziek worden.

04 jun 2021

Op vrijdag 4 juni kwam het Overlegcomité opnieuw samen. Het besprak de versoepelingen voor de horeca vanaf 9 juni. Ook over reizen en grote evenementen tijdens de zomervakantie werden er knopen doorgehakt. Horeca vanaf 9 juni Vanaf 9 juni mag de horeca open tot 23.30 uur, zowel terrassen als binnen.  Horecazaken mogen open vanaf 5 […]

28 mei 2021

Op donderdag 17 juni organiseert Sport Neteland een kajaktocht voor 55-plussers. Geniet al roeiend van het mooie landschap tussen Herentals en Grobbendonk. Je kan kiezen tussen een kajak- of kanotocht met twee en een begeleide boot voor tien personen.

27 mei 2021

Heemkring Sandelyn bezit een uitgebreide en diverse collectie lokaal erfgoed die binnenkort verhuist naar een nieuw depot. Hiervoor zijn ze op zoek naar vrijwilligers voor de registratie van de collectie. Voor de voortgang van het project is hulp van vrijwilligers essentieel.

26 mei 2021

Van zondag 30 mei tot en met zondag 6 juni 2021 organiseert het Departement Omgeving de achtste editie van Week van de Bij. De campagne wil gemeentebesturen, bedrijven en burgers aanmoedigen zich in te zetten voor een betere leefomgeving voor zowel honingbijen als wilde bijen.

26 mei 2021

Door de strenge beperkingen die in de ons omringende landen gelden door Covid-19, is Defensie genoodzaakt om militaire oefeningen binnen de landsgrenzen te organiseren. Voor de vorming en training van de parachutisten maakt Defensie gebruik van dropzones in alle provincies.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact