Nieuws

17 nov 2017

Wil je thuis energie besparen maar weet je niet hoe? Richt je tot een energiemeester in jouw buurt. Ruim 60 vrijwillige energiemeesters in de Kempen staan te popelen om bij gezinnen langs te gaan en samen energie te besparen.

16 nov 2017

Tijdens het laatste weekend van dit jaar trekken heel wat kinderen weer van deur tot deur om wat snoep of een centje bij elkaar te zingen. In Herenthout zingen ze op zaterdag 30 december 2017 aangezien oudjaar op een zondag valt. Dit jaar trakteren we de jongste zangertjes bovendien op een kleurrijk zangzakje. Deel zeker je foto’s en filmpjes van jouw Nieuwjaarke Zoete zingen op de facebookpagina.

15 nov 2017

De komende winter kan je weer heerlijk wandelen in de regio. We bundelden 11 winterwandelingen in een unieke reeks op initiatief van Kempens Karakter. In de maanden november tot maart kan je zo telkens in een andere gemeente terecht om een stukje van de Kempen te ontdekken.

14 nov 2017

Om snel te kunnen reageren in een noodsituatie, is het belangrijk dat je goed voorbereid bent. Ken je alle evacuatiewegen thuis? Weet je bij wie je terecht kan als je tijdelijk je huis niet in kan? Weet je waar je snel de elektriciteit of de gas kan afsluiten?

14 nov 2017

Het starten van een zaak is niet het eerste waar personen met een handicap aan denken als broodwinning. Nochtans kan het, zeker in deze digitale tijden. Meer en betere ondernemerskansen geven aan mensen met een handicap of een chronische ziekte is het doel van Talenticap.

14 nov 2017

Het Fonds voor arbeidsongevallen en het Fonds voor de beroepsziekten zijn gefusioneerd. Samen zijn zij Fedris, het Federaal agentschap voor beroepsrisico’s. Wat kan Fedris voor jou betekenen?

13 nov 2017

Tijdens deze avond bekijken we wat vrije tijd bij kinderen met autisme betekent. Waarom is het zo moeilijk om kinderen met autisme aan het spelen te krijgen? Hoe kunnen we helpen vrije momenten thuis in te vullen? Heel wat tips komen aan bod.

13 nov 2017

In 2016 werden de lindebomen op het Vredesplein gekapt omdat de wortels van de bomen voor enorme oneffenheden in de parkeerplaatsen zorgden. Zodoende zijn wij gekomen tot de heraanleg van de parkeerplaatsen en het opwaarderen van het plein. Op de planning staan o.a. het creëren van 56 parkeerplaatsen, het planten van 26 nieuwe lindes en het plaatsen van een fietsenstalling.

13 nov 2017

Van 20 tot 24 november is er voor de tweede keer ‘de week van de afvalophaler en recyclageparkwachter’. In weer en wind zorgen de recyclageparkwachters en afvalophalers ervoor dat elk gezin op een efficiënte manier zijn afval kwijt kan.

07 nov 2017

Op dinsdag 14 november 2017 voert Pidpa werken uit aan de waterleiding in Molenstraat ter hoogte van huisnummer 56 (Huis Driane). Tijdens de werken zullen het voetpad en een deel van de rijbaan worden ingenomen (smalle doorgang) waardoor de voorrangsregel geldt. 


© 2017 Herenthout | Privacy | Contact