Nieuws

10 nov 2019

Regelmatig bewegen is de beste manier om je gezondheid te verbeteren. Heel wat mensen zetten dan ook “meer sporten” op hun lijstje met goede voornemens voor het nieuwe jaar. Wij willen je al vóór de feestdagen de kans geven om in actie te schieten. We starten namelijk met een nieuwe wandelgroep!

10 nov 2019

Is jouw energiefactuur ook altijd zo hoog? Je bent zeker niet alleen! Heel wat mensen betalen te veel voor hun gas en elektriciteit. Wil jij ook geld besparen op je energiefactuur en zou je graag een wissel laten uitvoeren? Kom op vrijdag 22 november 2019 naar ’t Lindehofke. De Energiesnoeiers komen dan langs met hun Switch-campagne en geven je onafhankelijk advies.

10 nov 2019

Inspiratie nodig voor de komende feestdagen? Sta jij ook altijd versteld hoe anderen allerlei lekkere hapjes op tafel zetten? In deze workshop gegeven door diëtiste An De Busser ga je aan de slag en kook je zelf in een mum van tijd gezellige feestelijke hapjes tevoorschijn. Ook niet-deelnemers van Herenthout (be)weegt kunnen inschrijven!

08 nov 2019

Naar jaarlijkse gewoonte huldigt de gemeentelijke sportraad de sportlaureaten van het afgelopen jaar en zet ze een verdienstelijk persoon uit de Herenthoutse sportwereld in de bloemetjes. Ken jij iemand die hiervoor in aanmerking komt? Stuur je nominatie voor hem of haar of hen dan in ten laatste op 20 november 2019.

08 nov 2019

Als Petra mama wordt van een tweeling die veel te vroeg geboren wordt en beperkingen heeft, wordt het mama-zijn plots heel bijzonder. Ze start noodgedwongen een zoektocht naar oplossingen voor elk individu van haar gezin maar ook voor het geheel. We verwelkomen Petra op maandag 25 november 2019.

08 nov 2019

Op dinsdag 19 november 2019 komt Bart Moens van de ‘Iets anders Compagnie’ een lezing geven over leven met een puber in huis. Je leert een aantal basisvaardigheden en je krijgt een aantal inzichten die het contact met je puber positief beïnvloeden: meer begrip, meer respect en meer resultaat.

08 nov 2019

De Cultuurraad organiseert in samenwerking met het gemeentebestuur op maandag 11 november 2019 een bezinningsmoment aan het Vredesplein. Daarom is van 19.00 uur tot 20.00 uur alle verkeer van voertuigen verboden in de Nijlense Steenweg (gedeelte tussen de Botermarkt en de Astridlaan), in de Gelderstraat en in de Van Reynegomlaan.

07 nov 2019

Hoe gezond is jouw grond? Die vraag wil de OVAM helpen beantwoorden. De Grote Grondvraag geeft alle grondeigenaars in Vlaanderen de kans om te controleren of hun grond mogelijk vervuild is en eventueel gesaneerd moet worden. Zo’n 85.000 gronden in Vlaanderen hebben een verhoogd risico op vervuiling. De helft van die risicogronden is nog nooit onderzocht. Met De Grote Grondvraag wil de OVAM de komende jaren alle risicogronden in kaart brengen, onderzoeken én waar nodig saneren.

06 nov 2019

Op vrijdag 6 december 2019 om 20.00 uur organiseren de vijf bibliotheken van Neteland Het Groot Dictee Heruitgevonden, oftewel De Schrijfwijzen. Onze taalminnende inwoners zijn welkom in de cafetaria van Thomas More, Lepelstraat 2 in Vorselaar. Het Groot Dictee Heruitgevonden is een origineel taalspel voor iedereen die graag speelt met letters. Je hoeft dus zeker geen spellingcrack te zijn om mee te doen!

06 nov 2019

Op 11 november 2019 herdenken we Wapenstilstand. Om 18.00 uur is er de traditionele viering in de kerk. Om 18.45 uur verzamelen we aan de gemeentelijke feestzaal voor de impressionante fakkelwandeling naar het oorlogsmonument. We maken er tijd voor enkele intimistische en muzikale bezinningsmomenten, en onze eigen Last Post. Afsluiten doen we met een warm drankje in de feestzaal.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact