Nieuws

10 jul 2019

Er wordt een prijsbieding georganiseerd voor de exploitatie van de cafetaria van het gemeentelijk ontmoetingscentrum ‘Ter Voncke’ – Vonckstraat 17 – 2270 Herenthout.

10 jul 2019

De OVAM stelt een nieuw Vlaams uitvoeringsplan voor kunststoffen voor. De belangrijkste uitgangspunten voor het nieuw voor te stellen uitvoeringsplan zijn minder en efficiënt gebruik van kunststoffen, het creëren van een duurzame recyclagemarkt voor kunststoffen, het stimuleren van kunststofrecyclaat als een volwaardige grondstof, het inzetten op kennis- en datavergaring en de voorbeeldrol van overheden via een circulair aankoopbeleid.

04 jul 2019

Als je met een AED-toestel leert werken, kan je iemands leven redden! Onze ‘Hartveilige gemeente’ biedt in samenwerking met het Rode Kruis van Herenthout en de Stuurgroep Gezondheid opnieuw gratis opleidingen aan. Tijdens deze cursus leer je de vaardigheden en het vertrouwen om in te grijpen bij een hartstilstand. De cursus is volledig gratis en gaat door in de cafetaria van Driane.

04 jul 2019

Vlieg heeft in heel Vlaanderen verschillende schatkisten verstopt. In alle Neteland-gemeenten ligt er één verborgen. Haal een schatkaart en stempelkaart bij Loket Vrije Tijd of de bib en ga op zoek in Herenthout of breng een bezoekje aan Olen, Herentals, Vorselaar of Grobbendonk. Als je in drie gemeenten van Neteland een schatkist hebt gevonden en deze hebt laten afstempelen op je kaart kan je een verrassing ophalen in de bib!

04 jul 2019

Op zondag 21 juli 2019 organiseert het lokaal bestuur traditiegetrouw in samenwerking met de cultuurraad een gezellige avond op de verkeersvrij gemaakte Markt. De cafés zetten hun terrasjes buiten en aan de kiosk op het plein word je een hele avond op muziek getrakteerd.

04 jul 2019

Van maandag 19 tot en met vrijdag 23 augustus 2019 organiseren Huis van het Kind en de sportdienst een sportweek voor kinderen. We zijn hiervoor nog op zoek naar gemotiveerde sportmonitoren. Heb je een sportdiploma, studeer je lichamelijke opvoeding of ben je actief in een jeugdbeweging als monitor? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

04 jul 2019

Tijdens de Zomerschilderdagen in de Kempen tekenen, aquarellen of schilderen kunstenaars in openlucht op fraaie, regionale plekjes. Maar je kan ook gewoon komen kijken en genieten van de pittoreske locaties en kunstwerken ‘in de maak’.

04 jul 2019

Op zaterdag 6 juli 2019 vindt tussen Grobbendonk en Herentals de ‘Grote Prijs Rik Van Looy’ plaats. In deze tour worden 3 rondes gereden, deels over het grondgebied van Herenthout. Daarom wordt er op zaterdag 6 juli 2019 voor de duur van de wedstrijd een parkeerverbod ingericht in een aantal straten.

03 jul 2019

Lokale politie Neteland heeft in mei en juni opnieuw snelheidscontroles uitgevoerd op het grondgebied van Herenthout. We informeren je graag de resultaten van deze actie.

02 jul 2019

In Langstraat zijn door verzakkingen in het wegdek een aantal dringende herstellingswerken aan het wegdek en het rioleringsstelsel nodig. Het is noodzakelijk om tijdens de werken Langstraat volledig af te sluiten, aangezien net ter hoogte van het kruispunt met Doornboompad de rijweg volledig onderbroken zal moeten worden. Om de periode van hinder zo kort mogelijk te houden, laten we deze werken gelijktijdig en aansluitend uitvoeren vanaf maandag 29 juli 2019 tot en met donderdag 22 augustus 2019.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact