Nieuws

09 aug 2022

Op het gemeentecollege van 18 juli 2022 werd de aanleg van plantvakken in de Bergense Steenweg (gedeelte tussen Koestraat en Cardijnlaan) goedgekeurd. Dit naar analogie met de plantvakken in Zwanenberg. Deze worden zo snel mogelijk aangelegd van zodra de technische dienst dit kan inplannen.

09 aug 2022

Op zondag 14 en maandag 15 augustus 2022 wordt er opnieuw een pony- en paardentornooi georganiseerd op Duipt / Biesterbeemd in Herentals. Wegens het instellen van eenrichtingsverkeer in de buurt van het tornooi, is vanaf het kruispunt Heikant / Duipt richting Noorderwijk enkel plaatselijk verkeer toegelaten en geldt er een parkeerverbod. De signalisatie wordt telkens geplaatst tussen 07.00 uur en 22.00 uur.

05 aug 2022

Vanaf 1 augustus 2022 kan je je verwarmingspremie van 100 euro aanvragen als je die nog niet ontving van je elektriciteitsleverancier. Deze premie wordt toegekend aan elk gezin dat beschikte over een elektriciteitscontract voor de woonplaats op 31 maart 2022. Wat je moet doen om je premie te ontvangen, kom je hier te weten.

04 aug 2022

Onze gemeente organiseert in augustus opnieuw twee multisportkampen. Elke dag zal er een waaier aan sport en spel aangeboden worden. Om ouders en kinderen een idee te geven van wat ze mogen verwachten van de geplande sport- en spelactiviteiten: hockey, atletiek, kinderyoga, dansen, balspelen, springkastelen, ropeskipping, judo, badminton, zwemmen … en nog veel meer leuks.

03 aug 2022

De identiteitskaart zit sinds begin dit jaar in een nieuw jasje. Niet alleen de buitenkant ziet er anders uit, ook de kaart zelf en de contactchip zijn vernieuwd. Hierdoor kan je problemen ondervinden met online toepassingen met een oude versie van de eID-software.

03 aug 2022

Op de gemeenteraad van 4 juli werd de gunning toegekend van de bouw van een nieuwe technische dienst, brandweerkazerne en Rode Kruis van gemeente Herenthout. De opdracht werd na de procedure gegund aan TM De Peuter-Beneens (Herentals) voor een bedrag van 7.501.802,07 euro.

03 aug 2022

Een i-sportdag of ook wel inclusiedag genoemd, is bestemd voor senioren en personen met een handicap. Op vrijdag 23 september kan je in Herentals op een laagdrempelige manier kennismaken met verschillende beweegactiviteiten. Samen sporten en bewegen is gezellig en goed voor lichaam en geest.

29 jul 2022

Heel wat mensen zoeken regelmatig de natuur op. Soms alleen, omdat ze mooi is, rust geeft, goed doet. Soms als sociale activiteit, met vrienden, familie of collega’s. Dankzij de GroenZoeker vindt iedereen voortaan in 1-2-3 mooie stukjes groen op wandel- of fietsafstand van huis.

29 jul 2022

Indien je een pand verhuurt, dan bestaat er altijd een kans dat je huurder illegale activiteiten (drugsproductie en -opslag, illegale huisvesting, etc.) ontplooit in jouw pand. Daarom ontwikkelde ARIEC Antwerpen de brochure ‘Veilige verhuur’. Deze brochure geeft je meer uitleg over de mogelijke risico’s en aansprakelijkheden die je loopt wanneer er illegale activiteiten plaatsvinden in je pand. Daarnaast geeft de brochure tips om malafide huurders en illegale activiteiten te weren.

29 jul 2022

In de week van 29 augustus start de verhuis van de heemkring naar het oude stoetmagazijn. Daarvoor zoeken wij nog helpende handen om mee te verhuizen (van 29 augustus tot en met 9 september) en rekken om materiaal in te zetten. Kan jij helpen op één of beide manieren? Mail dan naar vrijetijd@herenthout.be en we nemen zo snel mogelijk contact met jou op.


© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact