Nieuws

21 jan 2019

Elke gemeente van de politiezone heeft een politiepost van waaruit de wijkinspecteur vertrekt voor zijn dagtaak. De mensen kunnen er terecht voor klachten en aangiften of een informele babbel. In Herenthout is de politiepost gehuisvest in het gemeentehuis, Bouwelse Steenweg 8. Je kan op www.politie.be heel makkelijk opzoeken wie je wijkagent is of via de website met hem/haar contact opnemen.

21 jan 2019

Defensie werft dit jaar maar liefst 2035 militairen aan, waarvan meer dan 250 bestemd zijn voor de provincie Antwerpen. Met 5 actieve kazernes (Tielen, Grobbendonk, Berlaar, Brasschaat en Burcht) is Defensie één van de grotere werkgevers met boeiende jobs binnen de provincie Antwerpen. Ben je sportief, hou je van avontuur, werk je graag in teamverband en ben je iemand die geen probleem heeft om af en toe ver van huis te werken en om te gaan met wapens, dan heeft Defensie voor alle scholingsniveaus interessante vacatures.

21 jan 2019

Hoe reageer jij wanneer er plots iemand neervalt op straat? Volg het voorbeeld van meer dan 60 Herenthoutenaren en leer correct te reageren door de gratis cursus te volgen die onze ‘Hartveilige Gemeente’ dit voorjaar organiseert. Hoe meer mensen deze cursus volgen, hoe meer kans je hebt om adequaat geholpen te worden en om te overleven bij een hartprobleem.

17 jan 2019

Van maandag 28 januari 2019 tot en met vrijdag 1 februari 2019 is wegens werken aan de riolering in Jodenstraat een tijdelijk aanvullend verkeersreglement van kracht.

15 jan 2019

Regio Neteland is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV), een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen de ‘zittende’ Vlaming met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach.

15 jan 2019

Bosgroep Zuiderkempen vzw heeft voor de bospercelen aan Kapellekensboom een ontwerp van toegankelijkheidsregeling opgesteld. Bedoeling is om het bos open te stellen voor iedereen, waardoor er vrije toegang is voor wandelaars. Concreet betekent dit dat de wandelaars en spelende kinderen de paadjes niet langer moeten volgen, maar vrij in het bos kunnen spelen en lopen. Daarnaast worden de boswegen toegankelijk voor  fietsers.

15 jan 2019

Gratis plaspunten zijn openbare gebouwen, horecazaken en andere ondernemingen waar je zonder aankoopverplichting naar het toilet kan gaan. Je hoeft niets te drinken en men zal je geen vergoeding vragen. Je herkent de plaspunten aan de sticker op de deur of raam. In Herenthout werken heel wat horecazaken hieraan mee.

14 jan 2019

Op zaterdag 9 maart 2019 kan je naar de jaarlijkse retrobeurs in alle Kringwinkels in Vlaanderen. Een evenement dat steeds heel veel bezoekers en nieuwsgierigen aantrekt. Met dit gebeuren worden de doelstellingen, hergebruik van goederen en sociale tewerkstelling nog eens extra in de verf gezet. 

14 jan 2019

Het Departement Omgeving van de Vlaamse Overheid lanceerde een nieuwe campagne om consumenten aan te moedigen elektrisch te rijden. Vooroordelen over het gebrek aan oplaadpalen, de prijs, de oplaadtijd en actieradius worden systematisch ontkracht: van ‘Euh’ naar ‘Aha’!

11 jan 2019

Wij hebben een vacature van voltijds technisch administratief medewerker (M/V) in contractueel dienstverband (C1-C3) voor onbepaalde duur. Stuur je motivatiebrief met CV en diploma in voor 3 februari 2019.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact