Nieuws

07 aug 2020

Gouverneur Cathy Berx heeft na overleg met de Provinciale Crisiscel en de burgemeesters van de provincie beslist om de avondklok nu niet te handhaven. Op die manier kunnen inwoners van de provincie Antwerpen in de latere uren de nodige verkoeling zoeken.

07 aug 2020

De gemeenten van de politiezone Neteland beperken vanaf zaterdag 8 augustus het aantal gelijktijdige bezoekers in horecazaken tot maximaal 200. Met deze maatregel wil het samenwerkingsverband het verhoogde aantal coronabesmettingen een halt toeroepen.

07 aug 2020

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigde code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het erg droog is in onze natuur- en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er erg groot. Daarom geldt er een rook- en vuurverbod in deze gebieden. Omdat het ook elders in de provincie droog en brandgevaarlijk is, zijn kampvuren op het volledige grondgebied van de provincie verboden.

05 aug 2020

Provinciegouverneur Cathy Berx heeft zonet in een persconferentie aangegeven dat vanaf vandaag een aantal van de provinciale maatregelen worden bijgestuurd. Zo komen er aanpassingen voor het dragen van een mondneusmasker en worden de regels voor sporten specifieker gesteld. Fitnesscentra, ook in de meest getroffen zone van de provincie Antwerpen, mogen openblijven maar moeten het protocol voor fitnesscentra zeer strikt naleven.

04 aug 2020

Af en toe zijn we wel eens het noorden kwijt als we uit het natuuraanbod willen beslissen waar we volgend weekend naartoe gaan.  Er is heel wat groen in de provincie, alleen wordt het nergens in één overzicht of kaart aangeboden. De provincie Antwerpen stelt de nieuwe GroenZoeker voor. Met de GroenZoeker zoek én vind je in 1-2-3 alle mooie stukjes groen in je eigen grote achtertuin.

04 aug 2020

Dit najaar organiseert Bibliotheek Neteland verschillende lezingen over inzichten voor het nieuwe decennium. Columnist en journalist van De Morgen Hans Vandeweghe is de uitgelezen persoon om ons op donderdag 22 oktober om 20.00 uur in GOC Ter Voncke in te leiden in de nieuwste tendensen en ontwikkelingen van de wereldwijde sportindustrie.

04 aug 2020

Ben je langer dan twee dagen in het buitenland geweest? Dan moet je het Passenger Locator onlineformulier invullen. Als blijkt dat je in quarantaine moet, of een test moet afleggen, ontvang je daarover een sms. Heb je deze sms ontvangen? Neem dan eerst contact op met jouw huisarts. Hij of zij maakt voor jou een afspraak bij het triagecentrum.

03 aug 2020

Vanaf 1 augustus kan je via eGovFlow thuis bepaalde documenten aanvragen en ontvangen en dit zonder tussenkomst van een ambtenaar. Het webloket is 24/7 beschikbaar. Gedaan met verplaatsingen naar het gemeentehuis. Enkele muisklikken volstaan om aktes, attesten en uittreksels binnen enkele seconden digitaal thuisgestuurd te krijgen.

31 jul 2020

Het lokaal bestuur heeft deze week beslist dat de maandelijkse markt van 25 augustus en de jaarlijkse braderij die normaal gezien ook dan zou doorgaan (van 21 tot en met 25 augustus), worden geannuleerd om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken.

30 jul 2020

In de transitie naar een circulaire economie hebben (rest)stromen van voedsel en biomassa veel te bieden. Het nieuwe actieplan ‘Voedselverlies en biomassa(rest)stromen circulair 2021-2025’ moet het voedselverlies in Vlaanderen verder beperken en meer duurzame (her)gebruiksmogelijkheden creëren voor biomassa en biomassareststromen.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact