Nieuws

20 sep 2018

Vzw Briljante Kempen is een samenwerkingsverband tussen Kempens Karakter en de gemeenten Grobbendonk en Nijlen met diamantnijverheid en toerisme als twee speerpunten in de werking. Voor de toeristische dienst in Grobbendonk zoeken zij in samenwerking met gemeente Grobbendonk een administratief medewerker op niveau C1-C3 – Vervangingscontract van onbepaalde duur – 19/38.

20 sep 2018

Vanaf komend weekend vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) op de E313 tussen Ham en Massenhoven de voegen van drie snelwegbruggen in de richting van Antwerpen. Per brug wordt er telkens gedurende twee weekends gewerkt. De hinder blijft beperkt tot het innemen van één rijstrook ter hoogte van de werfzone. Enkel tijdens de werken ter hoogte van de brug in Laakdal wordt ook de afrit Geel-Oost (nr. 24) afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

20 sep 2018

De Vlaamse overheid maakte werk van een uniforme huisdiersticker en heeft die nu verdeeld onder geïnteresseerde gemeenten. Heb je huisdieren? Haal deze sticker dan gratis af in het gemeentehuis tijdens de openingsuren. Vul de sticker in en kleef hem op een zichtbare plaats aan je woning. Zo weten de hulpdiensten, in geval van nood, meteen welke dieren er in huis aanwezig zijn.

19 sep 2018

Op zondag 23 september 2018 wordt het nieuwe skatepark aan sportcomplex ’t Kapelleke feestelijk geopend. Iedereen is van harte welkom vanaf 10.00 uur. Je kan onder andere een initiatie skateboarden volgen of je ogen vergapen aan enkele best trick jams. DJ’s Jelle Piekpries, Tom Naas Thrashmachine en Spider & Amok zorgen voor de nodige muziek en beats.

18 sep 2018

Op dinsdagavond 18 september 2018 heeft VTM de eerste aflevering van ‘Make Belgium Great Again’ uitgezonden. In deze eerste aflevering werd een grote sensibiliseringsactie rond orgaandonatie op poten gezet. Wij roepen alle geïnteresseerden dan ook op om zich uitzonderlijk op zondag 23 september 2018 tussen 10.00 en 12.00 uur te registreren in de bib, Zwanenberg 27, 2270 Herenthout.

18 sep 2018

Op maandag 24 september 2018 starten de weg- en rioleringswerken in Zwanenberg en Bergense Steenweg. Vanaf dan zijn het Loket Kids & co en De Kinderclub enkel bereikbaar via de videofoon aan de blauwe deur in het gemeentepark.

13 sep 2018

Vele mensen vinden het niet nodig om de stemoefening te maken maar toch ondervinden we bij de kandidaat-kiezer een aantal terugkerende fouten. Hoe meer geoefende kiezers die op voorhand al weten hoe de stemverrichting werkt, hoe korter de wachttijden in het kieslokaal op 14 oktober.
Er staat een oefenstemcomputer opgesteld in de gang van het gemeentehuis. Oefenen kan je tijdens de openingsuren tot en met 8 oktober 2018. 

13 sep 2018

Aannemer ADAMS nv heeft laten weten dat de start van de werken met enkele dagen vertraagd is door onvoorziene werkzaamheden op een andere werf. De werken zullen starten vanaf maandag 24 september 2018 in plaats van maandag 17 september 2018 zoals eerder werd gecommuniceerd via de website en het gemeentenieuws.

13 sep 2018

Heeft jouw tuin ook geleden onder de droogte deze zomer? Of begaf jouw buxus(haag) het na een bezoekje van de buxusmot? Kom naar één van de infomomenten van Behaag onze Kempen en ontdek welke planten jouw tuin opnieuw kunnen doen floreren! Plantgoed bestellen via Behaag onze Kempen kan nog tot 31 oktober 2018.

12 sep 2018

Regio Neteland is gestart met het project ‘Bewegen Op Verwijzing’, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Dankzij dit project kunnen de huisartsen personen met een gezondheidsrisico doorverwijzen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach. Die coach helpt de doorverwezen patiënten om meer te bewegen. De deelnemers krijgen van hun coach een beweegplan op maat. Dat kan bijvoorbeeld een dagelijkse fietstocht naar het werk zijn, of een wekelijks dans- of zwemuurtje.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact