Nieuws

20 okt 2020

De laatste weken neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen fors toe en heel wat mensen zitten in een verplichte quarantaine. Het is erg belangrijk dat iedereen tijdens de quarantaine de volgende 10 regels strikt opvolgt.

16 okt 2020

De laatste weken neemt het aantal nieuwe coronabesmettingen fors toe, in alle provincies en in alle leeftijdscategorieën. Het overlegcomité kondigde daarom op vrijdag 16 oktober strengere maatregelen aan. Deze maatregelen gaan in vanaf maandag 19 oktober en blijven al zeker tot en met maandag 16 november van kracht. Na twee weken volgt er een evaluatie.

15 okt 2020

Op vrijdag 23 en zaterdag 24 oktober breekt de Nacht van het Kempens Erfgoed aan. Tussen valavond en middernacht ontdek je het bijzondere erfgoed van de Kempen.

15 okt 2020

Al eeuwenlang fluisteren we elkaar verhalen toe. Over (bij)geloof, dwaallichtjes, heksen en rituelen. Kempens Karakter lanceert samen met de toeristische diensten de reeks ‘Geritsel en Gefluister’, 12 gratis audiowandelingen in 12 verschillende gemeentes waarin deze verhalen tot leven komen in luisterfragmenten.

14 okt 2020

Op vrijdag 6 november zal de Wiekevorstse Steenweg een hele dag onderbroken zijn. Er wordt een kraan op de rijbaan geplaatst ter hoogte van Wiekevorstse Steenweg 39 voor werken aan de zendmast. Het verkeer zal omgeleid worden via Itegem.

14 okt 2020

Van woensdag 14 oktober tot en met vrijdag 30 oktober 2020 zal IMG in opdracht van Fluvius grondwerken op het openbaar domein in Langstraat ter hoogte van huisnummers 3 tot en met 17.

13 okt 2020

Zowel voor jeugdwerk als voor sport is vanaf woensdag 14 oktober code oranje van kracht. De verstrengingen komen er naar aanleiding van het zorgwekkend aantal nieuwe besmettingen. Wij lijsten even voor je op wat dat juist betekent.

12 okt 2020

De komende winter kan je weer heerlijk wandelen in de regio. We bundelen 11 winterwandelingen in een unieke reeks, op initiatief van Kempens Karakter. In de maanden november tot maart kan je zo telkens in een andere gemeente terecht om een stukje van de Kempen te ontdekken.

10 okt 2020

Met de stijgende coronacijfers wordt het ook opnieuw drukker in het triagecentrum en het callcenter in Herentals. Om het personeel extra te ondersteunen zijn we op zoek naar vrijwilligers die enkele uren per week kunnen inspringen om de centra te bemannen.

08 okt 2020

Het Overlegcomité heeft op dinsdag een aantal bijkomende maatregelen genomen om de algemene stijging van het aantal coronabesmettingen in ons land in te dijken. Ook in onze gemeente neemt helaas de laatste week het aantal besmettingen sterk toe. Er is echter nog geen reden tot paniek en bijkomende lokale maatregelen zijn voorlopig nog niet aan de orde.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact