Bestel plantgoed via Behaag onze Kempen

Gepubliceerd op  donderdag 31 aug 2023 om 15:41 uur
Behaag onze Kempen wil inheemse en streekeigen soorten promoten. In september en oktober kan je via de actie plantgoed aankopen om je tuin te verfraaien.

Begin met je goed te informeren

Zoek je soorten die geschikt zijn voor jouw tuin? Surf naar www.iok.be/bok en kom te weten welke haag ideaal is voor jouw tuin.

Zaterdag 16 september om 13.30 of 15.00 uur kan je deelnemen aan een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals. Tijdens de wandeling kan je ‘live’ kennismaken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.velt.nu/activiteit/infowandelingbehaag-onze-kempen.

Op donderdag 21 september om 20.00 uur is er een online infosessie. Inschrijven kan via www.velt.nu/activiteit/online-infosessie-behaag-onze-kempen.

Hoe bestellen en afhalen?

Bestellen en betalen doe je via www.iok.be/bok. Bestellen kan tot en met 20 oktober. Het bestelde plantgoed haal je zelf af op zaterdag 18 november tussen 9.30 en 11.30 uur op de afhaalplaats van je keuze. Je kan o.m. terecht aan Sportcomplex ’t Kapelleke te Bergense Steenweg 61.

Subsidies

Wie zijn perceel afbakent met bomenrijen of een haag, komt in aanmerking voor de subsidie lijnvormige elementen. De aanplanting moet gebeuren met inheemse loofboomsoorten. De planten van Behaag onze Kempen voldoen hieraan.

De subsidie bedraagt 0,10 euro/stuk voor de struikvormige aanplantingen en 20 euro/stuk voor hoogstammige bomen, met een maximaal bedrag van 200 euro.

Het volledige subsidiereglement met de voorwaarden vind je op www.herenthout.be/lijnvormigeelementen of kan je opvragen via omgeving@herenthout.be.

Meer info?

Bezoek www.iok.be/bok, neem contact op via behaag.onzekempen@iok.be of informeer bij het departement omgeving op het gemeentehuis.

Naar top