Oproep: ‘Ik hou(t) van erfgoed’

Gepubliceerd op  donderdag 26 okt 2023 om 15:31 uur
Heb jij een oude boom in jouw tuin of heb je weet van een mooie, volwassen dreef of houtkant in je buurt? Heb jij oude foto’s of ken jij nog verhalen en tradities rond een oude boom, bijzondere dreef of houtwal in jouw dorp?

Maak een (knotsgekke) foto van een houtig erfgoedpareltje, stuur hem in en wie weet wordt jouw inzending de winnende ‘erfgoedboom in de kijker’.

Maak kans tot eind 2023

Bomen inzenden kan tot 31 december 2023. Uit alle inzendingen selecteert de jury in januari 2024 vijf laureaten. De genomineerde bomen nemen het vervolgens tegen elkaar op in een publieksstemming.

De boom met de meeste stemmen wint de titel van ‘Antwerpse Erfgoedboom’ en krijgt een controle en onderhoud van een boomexpert om de boom nog vele decennia – of eeuwen - te laten schitteren. Wie de winnende boom inzond, krijgt als dank een overnachting voor 4 in een boompit: een druppelvormige hangtent aan een boom.

Inspirerend voorbeeld: onze eigen Kapellekensboom

De Kapellekensboom aan het sportcomplex is een eeuwenoude lindeboom, die onder meer vanwege zijn grillige vorm een begrip is in Herenthout. Oorspronkelijk werd de boom gebruikt als ontmoetingsplaats. Er zijn vermoedens dat ook de schepenbank van Zelle er ooit heeft vergaderd.

Meer info: www.rldv.be/projecten/ik-hout-van-erfgoed

Naar top