Investeer je mee in hernieuwbare energie?

Gepubliceerd op  donderdag 13 apr 2023 om 14:24 uur
De gemeente plaatste 4 extra zonnepaneelinstallaties op het gemeentehuis, Huis Driane, Hof Driane en Sportcomplex ’t Kapelleke. Jij kan mee investeren door aandelen te kopen.

Voor de installatie werken we samen met Campina Energie, een burgercoöperatie, die mensen samenbrengt om te investeren in de productie van hernieuwbare energie. In totaal werden 248 panelen geïnstalleerd met een maximum vermogen van 110 kWp. Dat is het equivalent van het stroomverbruik van 38 gezinnen.

Jij kan mee investeren door aandelen te kopen

In het kader van een samenwerking met het Vlaams Energie Bedrijf (VEB) maakte Campina Energie een interessant financieel plan op voor deze vier installaties. Burgers krijgen de kans om via het aankopen van aandelen te participeren en deel te nemen in de winst. Daarom organiseert Campina Energie een kapitaalsoproep bij de Herenthoutenaren. Tegelijkertijd wil Campina Energie het maatschappelijk draagvlak voor hernieuwbare energie in Herenthout stimuleren.

Meer informatie over vennoot worden en aandelen kopen vind je hier.

Het aanbieden van investeren in zonne-energie is een voorbeeld van integratie in het gemeentelijk beleid van SDG 7: Betaalbare en duurzame energie, en SDG 13: Klimaatactie.

Bijlagen

Naar top