Najaarslezingen Bib Neteland

Gepubliceerd op  vrijdag 14 jul 2023 om 10:43 uur
Dompel jezelf onder in vijf boeiende lezingen die Bib Neteland dit najaar organiseert, met op 26 oktober een lezing van Willy Boghe in de bib van Herenthout.

Inschrijven kan via deze link of aan de balie van je bibliotheek. Voor slechts 5 euro per persoon ben je erbij. Houders van een UiTPAS met kansentarief betalen 1 euro. En er is goed nieuws voor studenten en leerkrachten, zij kunnen gratis deelnemen op vertoon van hun leraren- of studentenkaart.

Op elke lezing kan je een punt sparen met je UiTPAS.

Stress, veerkracht, burn-out en bore-out - Hilde Mariën

Dinsdag 19 september om 20.00 uur

Bibliotheek Olen

Burn-out en bore-out komen steeds meer voor, en bovendien bij steeds jongere personen. Het is één van de belangrijkste oorzaken van absenteïsme in elke beroepscategorie. Een burn-out of een bore-out komt niet uit de lucht vallen, maar heeft een lange aanloop. Preventie en tijdig ingrijpen is dus heel belangrijk.

Coach en spreker Hilde Mariën deelt waardevolle inzichten over burn-out en bore-out. Ze geeft je praktische tips om veerkracht op te bouwen en breinvriendelijk te leven en te werken. Kortom, belangrijke tips waar je echt iets mee bent.

Deze lezing kan je ook bijwonen via een live stream.

#Niksnieuwjaar - Marlies Van Wemmel

Dinsdag 3 oktober om 20.00 uur

Bibliotheek Herentals

In 2022 besloot Marlies Van Wemmel om een challenge aan te gaan: een jaar lang niks nieuws kopen. Ze doopte het project #Niksnieuwjaar. Het werd een boeiend jaar vol avonturen en zoektochten, maar ook een jaar van loslaten en leren leven in een compleet nieuwe en verhelderende mindset. Na dit jaar is Marlies klaar om haar verhaal te vertellen en mensen te inspireren.

In deze boeiende lezing legt ze haar basisprincipes en drijfveren uit aan de hand van vrolijke anekdotes uit een bewogen challenge.

www.tijdzat.be

WO II door de ogen van een minderjarige soldaat - Willy Boghe

Donderdag 26 oktober om 20.00 uur

Bibliotheek Herenthout

Duik met ons mee in het aangrijpende verhaal van Louis Boghe, een jonge boerenzoon, die vlak voor de Tweede Wereldoorlog gemobiliseerd wordt. Tijdens de woelige eerste weken van de oorlog houdt hij nauwgezet een dagboek bij. Na het overlijden van Louis vindt zijn zoon Willy dit oorlogsdagboek terug en kijkt, aan de hand van deze aantekeningen, mee hoe het was om de oorlog als jonge kerel mee te maken. Willy bezocht ook de plaatsen waar zijn vader geweest was, tot in Duitsland toe waar hij krijgsgevangene werd. De ontbering is schrijnend maar zijn passie voor muziek hield hem op de been. Mis deze emotionele reis door een belangrijk stuk geschiedenis niet!

Deze lezing kan je ook bijwonen via een live stream.

De sandwichgeneratie - dr. Erna Claes

Vrijdag 10 november om 20.00 uur

Bibliotheek Grobbendonk

Heb je kinderen die nog rekenen op je hulp of kleinkinderen waarop je past? Ben je daarnaast mantelzorger voor (schoon)ouders, buren, vrienden die meer en meer beroep doen op jou? Voel je je regelmatig geklemd tussen allerlei verwachtingen en noden die vanuit die omgeving op je afkomen en verlies je jezelf maar ook de relatie met de ander uit het oog?

Tijdens deze lezing vertelt dr. Erna Claes, gespecialiseerd in de gezondheidspsychologie en de cognitieve gedragswetenschappen, hoe je de balans kan bewaren tussen zorgen voor anderen en zorgen voor jezelf. Leer omgaan met verschillende rollen (crisismanager, oppas, klusjesman, …), tegenstrijdige gevoelens en verwachtingen, en ontdek hoe je bewuste keuzes kunt maken.

Deze lezing kan je ook bijwonen via een live stream.

www.tijdzat.be

Eenzaam tussen mensen - Leslie Hodge

Dinsdag 5 december om 20.00 uur

Cafetaria Thomas More in Vorselaar

Ondanks de talloze communicatiemogelijkheden voelen vandaag de dag zoveel mensen zich nog steeds eenzaam. Waarom overkomt dit ons? En, belangrijker nog, hoe kunnen we deze eenzaamheid tegengaan?

Laat je inspireren door psycholoog en journalist Leslie Hodge, auteur van het indrukwekkend boek 'Eenzaam tussen mensen', waarin ze eenzaamheid een gezicht geeft. Tijdens deze lezing gaat ze in op wat eenzaamheid betekent voor ons en onze gezondheid en onthult welke elementen deze eenzaamheid in stand houden. Maar wees gerust, Leslie reikt je ook handvatten aan om die eenzaamheid aan te pakken en een diepere verbinding in het leven te ervaren.

Naar top