Nieuwe eengemaakte woonmaatschappij heet LeefGoed

Gepubliceerd op  vrijdag 23 jun 2023 om 09:33 uur
Goed nieuws! Want vanaf 1 juli 2023 start LeefGoed, de nieuwe woonmaatschappij in de Zuiderkempen en Neteland. Voortaan één organisatie in onze regio en gemeente voor alles wat met sociaal wonen te maken heeft: bouwen, verhuren, verkopen en lenen.

Deze fusie is een gevolg van de beslissing van de Vlaamse overheid om meer transparantie te scheppen voor kandidaat-huurders of -kopers. Concreet is LeefGoed de samensmelting van:

  • 3 sociale huurmaatschappijen: Zonnige Kempen, De Woonbrug en Geelse Huisvesting,
  • koop- en ontleenmaatschappij Kleine Landeigendom Zuiderkempen en
  • 2 sociale verhuurkantoren: SVK Zuiderkempen en SVK ISOM.

De eengemaakte woonmaatschappij verzorgt sociaal wonen in deze 11 gemeenten: Geel, Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout, Olen, Vorselaar en Westerlo. En dat heeft voordelen voor iedereen die nood heeft aan een kwalitatieve en vooral betaalbare woning. Want met alle vragen en voor alle aspecten van sociaal wonen kan je aankloppen bij één adres, bij LeefGoed.

Je kansrijke thuis

LeefGoed heeft een sterke ambitie: “Alle bewoners van onze meer dan 6 000 woningen zoveel mogelijk kansen geven op een thuis. En dat kunnen we omdat we de expertise bundelen van alle aspecten van sociaal wonen. Van de meest kwetsbare huurder die zijn traject start via de SVK’s naar de reguliere sociale huurder tot de sociale koop en de kredietbemiddeling voor sociale leningen”, legt directeur Paul Deckers van de nieuwe woonmaatschappij uit. “Kortom, we hebben alles in huis om onze bewoners alle kansen te bieden en hen te begeleiden naar de meest geschikte woning. Een thuis om goed te kunnen leven.”

3 regiokantoren

Woonmaatschappij LeefGoed blijft dicht bij de mensen. Om iedereen zo goed mogelijk te helpen, komen er vanaf 1 juli regiokantoren in Geel (Kameinestraat 3), Westerlo (Grote Markt 39) en Herentals (Augustijnenlaan 28/6), waar je terechtkan met al je vragen.

Vragen over deze fusie, over Leefgoed?

Kijk alvast even bij ‘veelgestelde vragen’ op www.leefgoed.be. We staan voor je paraat. Samen naar LeefGoed!

Thema's

Naar top