Hartverwarmende opbrengst van een warme kerst met Belle Perez

Gepubliceerd op  woensdag 4 jan 2023 om 20:47 uur
De voorbije kerstconcerten van Belle Perez en de vergezellende kerstmarkt brachten tot nu toe al 14629 euro op. Deze opbrengst wordt geschonken aan verschillende initiatieven die de strijd aangaan tegen kinderarmoede in Herenthout. 14629 keer dank-jullie-wel!

De voorbije kerstconcerten van Belle Perez en de vergezellende kerstmarkt brachten tot nu toe al 14629 euro op. Deze opbrengst wordt geschonken aan verschillende initiatieven die de strijd aangaan tegen kinderarmoede in Herenthout.

Op vrijdag 2 december schitterde de Sint-Pieter & Pauluskerk en het achterliggende park als nooit tevoren. In een mooie kerstomgeving maakte het altaar plaats voor een van de warmste vertoningen die ons dorp ooit mocht meemaken: de allereerste kerstconcerten van Belle Perez. De twee concerten waren in een mum van tijd uitverkocht. Ook op de kerstmarkt mochten we veel volk ontvangen.

Dankzij de vele vrijwilligers, talrijke en gulle Herenthoutse sponsors, de medewerking van het gemeentebestuur en vele gemeentediensten en de massaal aanwezige Herenthoutenaren, werd het een overdonderend succes. Er waren ook extra initiatieven van de drie Herenthoutse scholen, de sfeermarkt in de Jodenstraat, de muziekacademie en Huis van het Kind die (een deel van) hun opbrengst schonken.

Nog niet alle uitgaven en opbrengsten zijn gekend, maar we kunnen vandaag al wel bekendmaken dat we een opbrengst van 14629 euro konden verzamelen!

Er werden verschillende ‘goede doelen’ bepaald om de opbrengst over te verdelen. Al deze initiatieven zullen, elks op hun eigen manier en binnen hun eigen werking, de opbrengst specifiek besteden aan de aanpak van kinderarmoede in Herenthout.

Een overzicht:

  • Het voorzien van soep bij de huiswerkbegeleiding.
  • Scholen ondersteunen om alternatieven/extra’s te voorzien in de strijd tegen de “lege brooddozen”.
  • Verenigingen ondersteunen om alle kinderen de kans te geven deel te nemen aan alle activiteiten en wekelijkse “vieruurtjes”.
  • Kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking allemaal gelijke kansen en gezonde/voldoende maaltijden aanbieden.
  • Organisatie van speelinstuif in het Lindenhofke, een maandelijks verjaardagsfeest voor alle kinderen.
  • Een lekkere, eerlijke extra voor alle Herenthoutse kinderen op gemeentelijke evenementen, zoals de nieuwjaarsreceptie, Buitenspeeldag, Parkfeesten, Pretcamionette, …
  • Voorzien van een broodautomaat aan het Huis van het Kind met gebruik van gratis tokens voor brood voor alle doelgroepen die hierin ondersteuning kunnen gebruiken.

Tenslotte zetten we graag ook Belle Perez en de werkgroep die alles organiseerde in de kijker, de drijvende krachten die dit mogelijk hebben gemaakt.

14629 keer dank-jullie-wel!

Naar top