Premies voor vochtproblemen

Gepubliceerd op  dinsdag 6 feb 2024 om 14:47 uur
De voorbije maanden waren bovengemiddeld nat. Dit is goed nieuws voor het grondwaterniveau, maar mogelijks slecht nieuws voor vochtige kelders en muren. Wist je dat er voor deze problemen premies zijn?

Zo kan je een Mijn VerbouwPremie krijgen wanneer je de buitenmuren tegen optrekkend vocht behandeld door een waterkerende laag te plaatsen of de muren injecteert met producten die de muur waterdicht maken. Dit kan onder het thema ‘Buitenmuur’. Let wel dat deze werken ook gepaard moeten gaan met het aanbrengen van voldoende isolatie. Heb je reeds voldoende geïsoleerd? Dan zal je dit moeten bewijzen aan de hand van facturen, bewijs van een voormalige premie aanvraag of een EPC.

Heb je water in de kelder en zijn het geen flessen drinkwater? Dan kan je onder het thema ‘Vloer’ een Mijn VerbouwPremie krijgen voor het behandelen van ondergrondse muren tegen insijpelend vocht. Ook dit moet wel gecombineerd worden met het plaatsen van voldoende isolatie.

Kijk voor de specifieke voorwaarden op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwpremie.

Deze werken komen onder dezelfde voorwaarden ook in aanmerking voor een Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro. Kijk hiervoor op www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening.

Hulp bij aanvragen?

Wil je hulp bij het aanvragen van deze of andere premies of leningen? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket via T 014 50 21 21 of info@herenthout.be.

Naar top