Rondweg rond Herenthout

Gepubliceerd op  woensdag 17 jan 2024 om 10:37 uur
Een van de Herenthoutse actiepunten in het kader van Verkeersveilige Gemeente betreft het versterken en faciliteren van de rondweg. Dit om het snellere en zwaardere doorgaand verkeer uit de dorpskern te weren.

Zo ontlasten we het centrum en maken het verkeersveiliger zodat er terug meer ruimte komt voor beleving, verpozing en groen.

Vandaag kiezen nog veel automobilisten voor de snellere doorsteekroute via het centrum. Daarom worden de kruispunten op de rondweg heraangelegd zodat het doorgaand verkeer er vlotter zal doorstromen en de wachttijden er aanzienlijk beperkt zullen worden.

Wij hopen rond maart 2024 met de heraanleg van het eerste kruispunt Molenstraat x Boudewijnlaan x Herentalse Steenweg van start te kunnen gaan. De duurtijd van deze werken wordt geschat op 75 werkdagen.

Het kruispunt wordt voorzien van een aangepaste voorrangsregeling. Het verkeer Herentalse Steenweg x Boudewijnlaan krijgt voorrang, waardoor dit de logische en snellere route wordt. Het verkeer komende van Molenstraat moet dan voorrang verlenen. Vanuit Boudewijnlaan en Herentalse Steenweg blijft de afslagbeweging naar Molenstraat mogelijk.

In een volgende fase komt de heraanleg van het kruispunt Doornstraat x Boudewijnlaan x Uilenberg aan de beurt. Ook hier wordt de huidige voorrangsregeling aangepast. In het nieuwe ontwerp krijgt het verkeer Boudewijnlaan x Uilenberg voorrang, waardoor dit de logische en snellere route wordt. De heraanleg zal samen uitgevoerd worden met het weg- en rioleringsproject te Doornstraat. De exacte timing hiervan is nog niet gekend.

In een latere fase wordt ook nog het kruispunt Uilenberg/Itegemse Steenweg/Langstraat heraangelegd.

Naar top