Stel je kunstwerken tentoon in Neteland

Gepubliceerd op  donderdag 26 jan 2023 om 17:48 uur
Ben je een lokale kunstenaar en wil je graag exposeren buiten je eigen gemeente? Maar weet je misschien niet welke tentoonstellingsmogelijkheden er zijn in onze regio? Neem dan eens een kijkje op de website van Neteland. Daar staat alle tentoonstellingsinfrastructuur mooi gebundeld per gemeente.

Ben je een lokale kunstenaar en wil je graag exposeren buiten je eigen gemeente? Maar weet je misschien niet welke tentoonstellingsmogelijkheden er allemaal zijn in onze regio? Neem dan zeker eens een kijkje op de website van Neteland. Daar staat alle tentoonstellingsinfrastructuur mooi gebundeld per gemeente.

Op zoek naar een geschikte locatie om tentoon te stellen?

Op de website van Neteland vind je per locatie de kenmerken van deze locatie (bijvoorbeeld de grootte), een foto en de contactgegevens om de locatie te reserveren. Als je bijkomende vragen hebt over een bepaalde locatie, kan je terecht bij de verantwoordelijke van deze gemeente.

Als lokale kunstenaar uit Neteland huur je een locatie aan dezelfde voorwaarden als de kunstenaars van de gemeente waar je een locatie wilt huren. Van bepaalde tentoonstellingsinfrastructuur kan zelfs gratis gebruik maken.

En wat met tentoonstellingsmateriaal?

Als je gebruik maakt van een bepaalde tentoonstellingslocatie in Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen of Vorselaar, dan kan je ook onder dezelfde voorwaarden tentoonstellingsmateriaal uitlenen als in je eigen gemeente.

Bijvoorbeeld: je bent een kunstenaar uit Olen en je huurt de Gummaruskapel in Herenthout. Deze kapel beschikt over een ophangsysteem maar je hebt graag nog enkele tentoonstellingspanelen extra nodig om al je werken te kunnen ophangen. In dat geval kan je bij de uitleendienst van Herenthout tentoonstellingspanelen reserveren aan dezelfde voorwaarden als een kunstenaar uit Herenthout.

Neteland wil de lokale kunstenaars zo goed mogelijk ondersteunen en organiseerde daarom in 2021 een bevraging naar de noden van de kunstenaars uit onze regio. In 2022 kon men ook deelnemen aan een participatieavond. De mogelijk om te exposeren aan dezelfde voorwaarden in de verschillende Neteland gemeenten is één van de noden die werden gesignaleerd en waarvan Neteland nu werk heeft gemaakt.

Thema's

Naar top