Nederlands oefenen in de Taalpunten van Bibliotheek Neteland

Gepubliceerd op  maandag 6 feb 2023 om 20:07 uur
Voortaan kan je in alle bibliotheken van Neteland (Grobbendonk, Herentals, Herenthout, Olen en Vorselaar) terecht in een Taalpunt Nederlands.

Een Taalpunt is de plek bij uitstek voor wie Nederlands wil leren of beter wil lezen en schrijven. Alle materialen die je helpen om Nederlands te leren en te oefenen staan hier bij elkaar: taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, woordenboeken, luisterboeken, maar ook leesboeken en kranten in eenvoudige taal. Een groot deel van de collectie bestaat uit taalbevorderende spellen. Alles is onderverdeeld met gekleurde symbolen, zodat men vlot zelf materialen kan uitkiezen die aansluiten bij het taalniveau.

Het Taalpunt is voor iedereen toegankelijk tijdens de openingsuren van de bibliotheken. Ook leerkrachten, medewerkers van de sociale dienst of wie dagelijks bezig is met anderstaligen Nederlands te leren zijn welkom in de vijf Taalpunten.

Naar aanleiding van deze opstart organiseert Bibliotheek Neteland i.s.m. de Dienst Gelijke Kansen en Preventie van de stad Herentals op donderdag 16 februari om 19.00 uur een inspiratieavond ‘Taal aan Tafel’ in de Herentalse bibliotheek. Tijdens deze inspiratie-avond kan je het aanbod aan activiteiten, cursussen en materialen ontdekken. Deelnemen is gratis. Inschrijven kan via https://herentals.bibliotheek.be/agenda/taal-aan-tafel.

Thema's

Naar top