Denk jij mee na over de toekomst van 't Kapelleke?

Gepubliceerd op  vrijdag 28 apr 2023 om 15:08 uur
Het lokaal bestuur werkt momenteel een langetermijnvisie uit voor het gemeentelijk sportcomplex 't Kapelleke. Omdat het sportpark een plek is voor iedereen in Herenthout, is elke bewoner welkom op de brainstormwandeling op 6 juni.

Op vraag van het lokaal bestuur werkt interdisciplinair ontwerpbureau Stramien een langetermijnvisie uit voor de ganse gemeentelijke sportsite. Ruimtelijke planning, landschapsarchitectuur en ontwerp van publieke ruimte komen samen in deze complexe oefening, die we met doordachte participatie willen voeden.

De vele sport- en recreatiemogelijkheden op de binnen- en buitensportterreinen worden gretig gebruikt door sporters. Onder andere het aangrenzende bos, de petanquebanen en de minigolf maken dan weer dat de recreant de weg vindt naar ‘t Kapelleke. Door een langetermijnvisie uit te werken voor deze unieke locatie, maken we de site sterk naar de toekomst toe. Door in te zetten op klimaatbestendigheid, gedeeld gebruik, aantrekkelijkheid en toegankelijkheid creëren we een park waar het fijn vertoeven is, zowel naar de georganiseerde sporter toe als voor pure recreatie.

Ontwerp het samen met ons

We hechten veel belang aan de ideeën van onze inwoners. Omdat het sportpark een plek is voor iedereen in Herenthout, is elke bewoner welkom op het participatiemoment. Hier krijg je de kans om suggesties, wensen en opmerkingen te geven. Op basis van jouw ideeën zal Stramien vervolgens een duurzame visie voor het gebied voorstellen.

  • Wat? Een participatieve wandeling over de sportsite ‘t Kapelleke
  • Waar? ‘t Kapelleke, Bergense Steenweg 61
  • Wanneer? Dinsdag 6 juni 2023. Welkom om 19.30 uur. De wandeling start om 20 uur en zal ongeveer een uur duren.
  • Hoe? Inschrijven kan tot vrijdag 2 juni 2023 via onderstaande link in het digitaal loket.

We kijken er naar uit om met jou in gesprek te gaan over de toekomst van de sportsite. Hopelijk tot dan!

Naar top