Omleiding naar Nijlen via Bouwel vanaf november

Publicatiedatum: 25 okt 2018

Gemeente Nijlen start met de aanleg van een vrijliggend fietspad langs de verbindingsweg met Herenthout. Het gaat om een enkel fietspad langs beide zijden van de rijweg. Het fietspad wordt in beton aangelegd en zal een totale lengte van 4,6 kilometer omvatten. Van de totale kostprijs van ongeveer 1,9 miljoen euro ontvangt de gemeente een subsidie voor 90% van dat bedrag. De gemeente krijgt met andere woorden hiervoor van het Fietsfonds een subsidie van ongeveer 1,7 miljoen euro.

Verkeerssituatie tijdens de werken

De werken starten begin november en vanaf dan zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn tussen Nijlen en Herenthout. De omleiding gaat via de Bouwelse Steenweg en dan verder via het kruispunt aan de Lindekens naar Nijlen. Voetgangers en fietsers zullen naast de werfzone kunnen passeren en moeten dus geen omleiding volgen.

Wat gaat er gebeuren?

Naast een nieuw fietspad wordt ook de openbare verlichting vernieuwd en er komen ecotunnels voor bijvoorbeeld de padden die meteen na de winter in grote getalen de weg oversteken. In de woonzone worden ook rioleringswerken uitgevoerd. In een eerste fase zullen de nutmaatschappijen over dit lange traject langs beide zijden de nodige werken uitvoeren voor het herleggen van allerhande leidingen. Daarna kan de eigenlijke aanleg van het fietspad starten.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact