Ontmoetingen 60- en 80’ers – projectvoorstelling

Publicatiedatum: 21 jun 2017

Donderdagnamiddag 15 juni stelden we in Huis Driane het project ‘60- en 80’ers Van Hier’ voor. 50 mensen, ouderen uit Herenthout en professionele welzijnswerkers uit de Kempen kwamen met veel interesse luisteren naar de resultaten van het onderzoek.

In het najaar 2016 organiseerden Huis Driane en Vormingplus Kempen een reeks babbelnamiddagen over dromen, wensen en bekommernissen voor 60-plussers en 80-plussers. Beide groepen kwamen eerst vier keer apart samen en nadien kwamen beide groepen vier keer samen voor ontmoeting en uitwisseling. Vertellen en luisteren naar elkaars verhaal was de rode draad. Simpel maar heel leerrijk. Niet alleen voor de deelnemers, maar vooral ook voor de organisatoren.

Huis Driane heeft met de resultaten van de babbelnamiddagen nu voor een stuk een nieuwe basis om verder op te bouwen. Dienstencentrumleidster Isabelle Bogemans: ‘We denken er aan om een aantal thema’s, die tijdens de gesprekken aan bod kwamen, zoals levenseinde, mantelzorg en seksualiteit bij ouderen, in het programma van het Lokaal Dienstencentrum op te nemen. Dat de tachtigplussers zoveel deugd beleefden aan de samenkomsten in kleine groep, wordt zeker meegenomen.’

Bekijk hier het volledige artikel, foto’s en het rapport.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact