Opvoedingsondersteuning

Publicatiedatum: 14 jul 2021

Kraamzorg

Kraamhulp zorgt ervoor dat jij en je gezin volop kunnen genieten van de nieuwe spruit in de familie. Ze helpen je met lichte huishoudelijke taken, bij de verzorging van de baby, met andere kinderen in het gezin … Een meerwaarde om jezelf wat extra welgekomen rust te gunnen. De kostprijs wordt berekend op je gezinsinkomen. De meeste ziekenfondsen geven een tussenkomst. Ook hospitalisatieverzekeringen kunnen tussenkomen in deze kosten.  Wil je graag kraamhulp aanvragen? Ga dan langs in Huis van het Kind.

Groeipakket

Om de aanvraag van een Groeipakket (beter bekend als de vroegere Vlaamse kinderbijslag) eenvoudiger te maken, is er een nieuwe website: www.groeipakket.be. Op deze website vind je de nodige informatie voor de aanvraag, op welk bedrag je recht hebt en de nodige documenten om eventuele aanpassingen te doen. Je kan ook rechtstreeks via ‘mijn burgerprofiel’ je huidig dossier inkijken. Heb je hulp nodig voor het aanvragen van je startbedrag of je Groeipakket? Maak dan een afspraak bij Huis van het Kind. Zij helpen je graag verder.

Vakantieplanning

De vakantie staat voor de deur en kinderen kunnen eindelijk weer heerlijk op kamp! Goed nieuws na een bizar jaar. Er zijn tal van mogelijkheden om je kinderen een fijne vakantie te bezorgen. Heb je vragen over bepaalde kampen, daguitstappen? Neem dan contact op met Huis van het Kind. Vergeet zeker ook niet dat er tussenkomsten zijn bij je ziekenfonds voor dagkampen, speelpleinwerking of een kamp via de jeugdbeweging. Zelfs het lidmaatschap van de sportclub wordt deels terugbetaald.

Voor alle opvoedingsondersteuning kan je een afspraak maken bij Huis van het Kind op het nummer 014 50 27 76 of door een mailtje te sturen naar winnie.croonenborghs@herenthout.be.

© 2022 Herenthout | KBO 0207.502.004 | Privacy | Gebruiksvoorwaarden | Toegankelijkheidsverklaring | Contact