Ouderschap bij echtscheiding

Publicatiedatum: 25 feb 2021

Wanneer ouders beslissen om uit elkaar te gaan heeft dit een impact op het hele gezin. Er komen dan ook heel wat vragen bij kijken. Hoe informeer ik mijn kind over de scheiding? Wat kan ik doen als praten moeilijk gaat? Wat heeft mijn kind nodig in deze periode? Welke invloed heeft een scheiding op de leden van ons gezin?

Gezinnen met vragen en noden in verband met opvoeding en de relatie ouder-kind kunnen bij Aiko terecht voor thuisbegeleiding. Ze proberen, samen met jou, grote problemen een stap voor te zijn.

Voor wie?

Gezinnen met kind(eren) tussen 0 – 12 jaar die zich bevinden in een fase van echtscheiding (begin – tijdens – erna).

Wat en waar?

Gedurende 3 tot 6 maanden biedt Aiko begeleiding aan bij je thuis. Hun werkingsgebied is arrondissement Turnhout.

Hoe?

Samen met ouder(s) staan ze stil bij de impact van echtscheiding op het welbevinden en de ontwikkeling van hun kind(eren). Tijdens dit proces wordt er in het belang van je gezin gestreefd naar positief ouderschap.

Ondersteund door informatie wordt er gewerkt aan het verbindend communiceren tussen ouders en hun kind(eren). Er wordt geen apart proces aangegaan met de kinderen, maar je krijgt als ouder zelf tips en tricks om mee aan de slag te kunnen gaan.

Wanneer?

Eén keer per week komen ze gedurende een uur à anderhalf uur bij je langs om met jou te praten over de situatie.

De dienstverlening is volledig gratis.

Wil je graag op hen beroep doen? Dan kan je contact opnemen via het nummer 014 32 04 24 of stuur een mailtje naar aiko@lentekind.be.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact