Overal stroomversnellers: stem voor Herenthout!

Publicatiedatum: 11 sep 2018

Door het ondertekenen van de Burgemeestersconvenant Kempen2020 engageert het gemeentebestuur zich om de CO2-uitstoot met 20% te verminderen tegen 2020. Om deze doelstelling te bereiken, neemt het gemeentebestuur deel aan de campagne ‘Overal stroomversnellers’ en nomineerde 3 energieprojecten.

Stemmen op je favoriete project kan tot en met 7 oktober 2018 op www.stroomversneller.be. Zodra 1% van de volwassen inwoners van Herenthout gestemd heeft, ontvangen we tot 1 euro per inwoner als startkapitaal om het populairste project mogelijk te maken. Bepaal jij mee welk project het bestuur zeker moet uitvoeren?

 

Volgende projecten werden genomineerd:

  1. Optimaliseren van de verwarming van gemeenteschool Klim-Op. Concreet gaat het om maatregelen als het plaatsen van een kloktimer op de elektrische boiler, het isoleren van de pompen en kraanwerk en het plaatsen van radiatorfolie. Deze besparen heel wat CO2-uitstoot en zijn op minder dan 3 jaar terugverdiend.
  2. VerLEDding straatverlichting wijk Liefkenshoek. De gemeente wil af van de klassieke straatverlichting die heel wat energie opslorpt. Door systematisch alle straatverlichting te vervangen door LED-verlichting zal de energiefactuur voor de gemeente dalen.
  3. Elektrische dienstwagen voor het gemeentepersoneel. Deze wagen vervangt de oude, zeer vervuilende dieselwagen waarmee de medewerkers van het gemeentehuis hun verplaatsingen doen. Omdat deze verplaatsingen vaak op korte afstand gebeuren en er een elektrische laadpaal aan het gemeentehuis staat, is de elektrische wagen het perfecte alternatief.

© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact