Politiezone Neteland zet camera’s in in de strijd tegen zwerfvuil en sluikstort

Publicatiedatum: 21 aug 2018

Herenthout kan beroep doen op een grote groep geëngageerde zwerfvuilvrijwilligers en medewerkers van de technische dienst die zeer geregeld erop uittrekken om het zwerfvuil op te ruimen. Zij leveren hiermee een grote bijdrage aan een propere gemeente en verdienen hiervoor een dikke pluim.

Hun acties zijn echter niet toereikend. Zwerfvuil en sluikstort blijft op verschillende locaties hardnekkig terugkeren.

Om het aanhoudend probleem van zwerfvuil, sluikstorten, overlast en vandalisme aan te pakken, keurde de gemeenteraad de plaatsing en het gebruik goed van tijdelijke vaste camera’s in Herenthout.

De technische dienst zal de camera’s in de omgeving van risicoplaatsen, evenementen en grote volkstoelopen plaatsen. Dit gebeurt met naleving van de regels van de camerawet, de wet op het politieambt en de privacywetgeving. Zo kan de politie gericht toezicht houden en indien nodig onderzoeken wie sluikstort of overlast bezorgt.

Het lokaal bestuur rekent er op om met het gebruik van camera’s een stap vooruit te zetten in een kordate en effectieve aanpak van zwerfvuil, sluikstort en andere vormen van overlast in Herenthout.


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact