Winnaars Cultuurprijs, Jeugdduim en Sportlaureaten

Publicatiedatum: 18 jan 2021

Afgelopen weekend werden weer de meest prestigieuze prijzen op het grondgebied van onze gemeente uitgereikt. Door de huidige coronamaatregelen jammer genoeg niet tijdens een traditioneel uitreikingsgala zoals de voorbije jaren. Het lokaal bestuur, de Cultuurraad, de Jeugdraad en de Sportraad zorgden wel voor een coronaproof alternatief met een livestream.

De cultuurprijs ging naar de Eindejaarsconference & Cafépraat van Peter Hens en Stefan Laenen. Zij haalden het van huisarts en slaapcoach Bruno Ariens, auteur van het boek ‘Meer energie: nooit meer moe in 4 stappen’ en schrijfster Nele Baplu, die net haar eerste roman uitheeft ‘En toen begon de zee te zingen’.

Er werden dit jaar ook drie sportprijzen uitgereikt. Voetballer Niels Le Blon werd ‘Sportman van het Jaar’. Hij speelde al 300 wedstrijden voor KFC Herenthout. Voor de prijs van ‘Sportvrouw van het Jaar’ was het spannender voor de winst. Uiteindelijk ging de prijs naar judoka Lien Meeuwsen. VCH Herenthout heren 2 werd verkozen tot de ‘Sportploeg van het Jaar’.

De jeugdduim werd dit jaar niet uitgereikt aan één vereniging of persoon die het afgelopen jaar iets uitzonderlijk heeft gedaan voor onze jeugd. Vanuit de jeugdraad werd beslist dat iedereen een uitzonderlijke prestatie heeft geleverd in 2020. Daarom staat de jeugdduim nog tot eind januari tentoongesteld aan de Pastorij.

Ja kan ook een boodschap achterlaten voor een persoon of vereniging om hen te bedanken voor het afgelopen jaar. Of wil je gewoon onze Herenthoutse jeugd een hart onder de riem steken? Dat kan via het online formulier.

Wil je de uitzending nog eens herbekijken? Herbekijk de livestream.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact