Provinciebelasting gezinnen digitaal vanaf 1 januari 2018

Publicatiedatum: 13 okt 2017

Online bankieren, online winkelen, online tickets bestellen of een reis boeken, … Digitaal is stilaan het nieuwe normaal, ook bij de provincie Antwerpen. Ze verstuurt als eerste provincie in Vlaanderen alle belastingdocumenten digitaal en lanceert daarvoor een online belastingportaal.

Als eerste Vlaamse provincie
De provincie Antwerpen verstuurt jaarlijks zo’n 660.000 aanslagbiljetten voor gezinnen. Vanaf 2018 heeft iedere inwoner de mogelijkheid om het aanslagbiljet digitaal te krijgen. Het enige wat je moet doen, is je registreren voor 31 december 2017 via het online belastingportaal. De provincie Antwerpen is de eerste provincie binnen Vlaanderen die de aanslagbiljetten voor gezinnen digitaal verstuurt.

Registreren kan vanaf nu
Vanaf nu kan je je registreren op het digitaal belastingportaal van de provincie Antwerpen om vanaf 2018 het aanslagbiljet digitaal te krijgen. Registreren doe je op belastingen.provincieantwerpen.be. Dat gaat eenvoudig en snel via de identiteitskaart met eID kaartlezer of via een token. Je kan kiezen of je je aanslagbiljet vanaf 2018 wil krijgen via e-mail, Doccle of Zoomit.

Papier blijft mogelijk
Wie zijn belastingdocumenten niet digitaal wil krijgen, hoeft niets te ondernemen. Wie zich vóór 31 december 2017 niet geregistreerd heeft, krijgt het aanslagbiljet gezinnen ook in 2018 op papier. Zo krijgt iedereen dus zeker zijn aanslagbiljet. Wie na 1 januari 2018 van gedachten verandert, kan zich ook in 2018 nog registreren en zal dan het aanslagbiljet vanaf het moment van registratie via e-mail, Doccle of Zoomit krijgen.

Online provinciebelasting voor bedrijven
Op 5 juli 2017 ging het online belastingportaal bedrijven van start. Lemmens Winkelinrichting uit Boechout registreerde zich als eerste onderneming in Vlaanderen.

 


© 2018 Herenthout | KBO 0207.502.004 |Privacy | Contact