Recyclagepark

Inhoud

Op het recyclagepark kan je terecht voor de aanvoer van diverse fracties afval.

De aanvoer van sommige fracties is betalend, andere fracties zijn gratis. Het recyclagepark is bijgevolg opgedeeld in een betalende en een niet-betalende zone. Betalende fracties worden met behulp van twee weegbruggen per gewicht aangerekend.

Je kan op het recyclagepark ook verschillende producten kopen, zoals PMD-zakken, zakken voor je GFT-container, (fijne) compost, compostbakken en -vaten. 

Het dagelijkse beheer van het recyclagepark gebeurt door IOK Afvalbeheer in opdracht van het gemeentebestuur van Herenthout.

Op het recyclagepark geldt een huishoudelijk reglement; dit reglement kan je opvragen op het recyclagepark of bij IOK Afvalbeheer.

Betalen op het recyclagepark kan enkel met het saldo dat gekoppeld is aan je elektronische identiteitskaart (eID). Je kan dit saldo aanvullen op het recyclagepark (met Bancontact) aan de betaalzuil of in het gemeentehuis.

Kostprijs

gratisPMD (aangeleverd in blauwe zak) – papier en karton – Klein Gevaarlijk Afval – frituurolie en vetten – glazen flessen en bokalen – oude metalen – piepschuim – autobanden (maximum 4 stuks per aflevering) – afgedankte elektrische en elektronische apparaten – herbruikbare goederen en herbruikbaar textiel – gevallen bladeren – boonvruchten – snoeihout (hout dat afkomstig is van het snoeien van loof- of naaldbomen met een minimale dikte van 1 duim en een maximale diameter van 20 cm) – kaarsresten – kurken stoppen – matrassen – hechtgebonden asbestcement (≤ 200 kg per gezin per jaar)
0,02 euro per kgsteenpuin – beton
0,10 euro per kggemengd tuinafval (scheerafval van klimop, struiken, coniferen, dunne takjes van hagen, bloeiende struiken, snoeiafval met doornen, riet, bamboe …) – boomstronken – gras – herbruikbaar houtafval (A- + B- hout) – harde kunststoffen – vlak glas
0,16 euro per kgniet-herbruikbaar houtafval (C-hout) – roofing – kalk, gips, gyproc en cellenbeton
0,28 euro per kggrof vuil – restafval – asbesthoudend afval (vrijstelling van 200 kg per gezin per jaar)
25,00 euro per kgprofessioneel AEEA (enkel afkomstig van het particuliere circuit)
per volume– piepschuim (<60 liter): 0,00 euro
– piepschuim (60-200 liter): 1,00 euro
– piepschuim (>200 liter): 6,50 euro

Extra:

  • De kilogramtarieven worden jaarlijks geïndexeerd.
  • Er wordt steeds minstens 5 kg aangerekend per weegcyclus.
  • Ongesorteerde leveringen dienen betaald te worden tegen het tarief van de duurst aangeleverde afvalsoort.

Meer info

IOK Afvalbeheer
Antwerpseweg 1
2240 Geel

T 014 53 54 48
afvalbeheer@iok.be

Naar top